“Verilen oylar boşa gitti”

26 Ağustos 2015 18:51

Erken seçimde de değişiklik olmayacağını ileri süren SP İl Sorumlusu Cevat Gençay; “Millete siz seçmesini bilmiyorsunuz yeniden seçim yapın demek milletin fikrine saygısızlık etmek demektir” dedi.

7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi’nden (SP) milletvekili adayı olan Cevat Gençay şimdi de partinin İl Sorumlusu görevine getirildi. Genel seçimler sonrası halkın partilere koalisyon yetkisi verdiğini ancak aradan geçen zamanda ne bir koalisyon ne de hükümetin kurulduğunu belirten Gençay, Kasım’da yapılması beklenen erken seçimi değerlendirdi. Gençay, şunları söyledi;

 ‘’7 Haziran seçimlerinde halk kendi iradesini milletvekillerine devretti. Yukarıda tek başına hükümet çıkmadı. Koalisyon olması gerekiyordu. Ancak 2 ay süren tiyatro sona erdi. Kişilerin ve partilerin çıkarları Türkiye’nin çıkarlarından önde geldiği için bunlar anlaşamadı ve hükümet kurulamadı. Biz seçim öncesi eğer meclisteki partilere oy verirseniz oyunuz boşa gider demiştik. Şimdi milletin verdiği oy boşa gitti. Şimdi tekrar seçim isteniyor.

Burada partiler milleti değil kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Tablo odur. Partiler milletin verdiği görevi yapmadılar. Yapmaya da niyetleri yok. Bunu halkımız değerlendirmesi lazım. Erken seçim olursa Saadet Partisi’nin kesinlikle mecliste olması gerekir. Saadet Partisi mecliste olsaydı şimdiye hükümet kurulurdu. Ekonomik zararı milletimiz çekmezdi, terörde bu şekilde olmazdı. Ancak bunların hükümeti kurmamasının faturasını milletimiz çekiyor. Görüyoruz her gün şehitlerimiz geliyor. Ekonomik olarak da milletimiz sürekli zarara uğruyor. Ama bunların bu düşüncelerle alakası yok. Kendi ve parti çıkarları önde geldiği için bunun faturasını millet ödüyor.

Erken seçimde çok değişiklik olmaz. Onların oynadığı tiyatroyu herkes çok güzel bir şekilde seyrediyor. Seyretme sonucunda bunu sandıkta değerlendireceklerdir. Saadet Partisi olarak geçen seçimde  oyunuz boşa gitmesin dedik. Aynı şey çıktı. Bunlar milletin oylarını aldı çöpe attı. Siz bilmiyorsunuz bir daha sandığa gidin dedi. Millete siz seçmesini bilmiyorsunuz yeniden seçim yapın demek milletin fikrine saygısızlık etmek demektir.

Biz de yoğun bir propaganda yaparak Saadet Partisi’nin mecliste olmasını sağlayacağız. Eğer mecliste olursak ne bu şehitler gelir ne de ekonomik krizler olur. Biz girmiş olsaydık hemen yanlış işleri engeller doğru işler için de hangi partiyle olursa olsun yardımcı olurduk. Biz daha önce CHP, DYP, MHP ile koalisyon yaptık. Bizim koalisyonlarda en güzel irade şekilleri oldu. Şimdi koalisyonları çıkmaz gösterenler kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Zarar da görsek fayda da görsek hepimiz görürüz anlayışı yok. O yüzden olmuyor zaten.

Geçen seçim için ittifak yapmıştık. O anlaşmalar bitti. Bu seçimde ittifak olur mu bilmiyorum. Onu  Genel merkez ayarlayacak. Ama ittifak olmasa da biz Isparta’da en az diğer partiler gibi çalışıyoruz. Biz ayrıca helal parayla çalışıyoruz. Milletin parasını alarak değil, değişik yerlerden alınan paralarla değil, kendimiz çalışırız. Tercih halkın. Bize verirlerse mutlu olurlar. Bunlara verirlerse böyle mutsuz olurlar.’’

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...