Kanımız azaldı

24 Ağustos 2015 18:52

Isparta Kan Merkezi Müdürü Dr. Uğur Güzel, kan bağışlarının Ramazan ayında % 40 oranında düştüğünü belirterek; “Ramazan sonrası bu açığı kapatabilmek için çadır kuruyoruz, kurum ve kuruluşlara gidiyoruz” dedi.

Kan bağışının az olduğu Ramazan ayı sonrası hastanelerde de ertelenen veya yoğun olarak başlayan ameliyatlar nedeniyle büyük bir kan ihtiyacının ortaya çıktığını vurgulayan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Uğur Güzel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi kan, bir gün değil, bir ay değil, bir mevsim değil sürekli ihtiyaçtır. Kanın tek kaynağının insan olduğu unutulmamalıdır.

Biz Isparta Kızılay Kan Merkezi olarak, Devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kan stoğunda Ramazan ayında yaklaşık % 40 oranında düşme yaşandı. Sonuçta Ramazanda kan bağışı sayısı azalıyor. Ramazan sonrası ekipler daha yoğun çalışıp o açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda şehrin ana merkezlerine Çadırlar kurup kan topluyoruz. Bunun dışında kamu kurum ve kuruluşlara giderek kan bağışı yapmak isteyenlerden kan alıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir” dedi.

Toplumda kan bağışı konusunda sosyal farkındalık oluşturmak için çeşitli projeler ortaya koyduklarını vurgulayan Müdür Dr. Uğur Güzel, özellikle gönüllülüğe dayalı bağışların daha iyi bir durum olduğunu belirterek, bu zamana kadar 1865 ünite kan topladıklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...