“TOKİ tarafından üretilen konutlar yapı denetimden muaf tutuluyor”

21 Ağustos 2015 19:13

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, TOKİ projelerinin yapı denetimden muaf tutulduklarını ileri sürerek, “inşaat mühendisleri olarak geleceğe endişeyle değil, güvenle bakmak istiyoruz” dedi.

Göçer; “Daha çok rant amaçlı olan kentsel dönüşüm projeleri dışında, deprem kaygısını giderecek adımlar atılamamış, güvenli yaşam sağlanamamıştır. Kaldı ki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında TOKİ tarafından üretilen konutlar yapı denetimden muaf tutulmakta, özellikle yoksul ve dar gelirliler için üretilen konutların bir 2 sene içerisinde niteliksizliği açığa çıkmaktadır.

Bu arada deprem gerçeğini de hatırlatan Göçer, ‘’Mevcut yapı stoku biz inşaat mühendislerini endişelendiriyor. TOKİ tarafından üretilen büyük konut projelerinin yapı denetim sisteminden muaf tutulması bizleri endişelendiriyor. Deprem toplanma alanlarının imara açılması, yerel yönetimlerin rant odaklı projeler geliştirmesi ve en az diğerleri kadar önemli olmak üzere deprem tehlikesinin görmezden gelinmesi, toplumsal duyarlılığın törpülenmesi endişelerimizi pekiştiriyor. Biz inşaat mühendisleri geleceğe endişeyle değil, güvenle bakmak istiyor ve bu istediğimizin her daim arkasında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Çünkü toplumsal duyarlılığımız, yaşamın kutsallığına olan inancımız, bilimsel, mesleki gerçeklikler bunu gerektiriyor. Çünkü depreme karşı alınmamış önlemler ülkemizin hâlâ en büyük sorunudur.”

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...