BAKA Yönetim Kurulu Antalya’da toplandı

21 Ağustos 2015 19:11

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, 2015 Yılı Ağustos ayı toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. BAKA Yönetim Kurulu’nun Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığındaki toplantısına: Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davud Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile ilgili birim başkaları ve il YDO koordinatörleri katıldı.

Burdur, Isparta ve Antalya’nın sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgenin uyum sağlayıp kabiliyetinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere çeşitli projeler ve faaliyetler yürüten BAKA’nın Yönetim Kurulu Antalya’da toplandı. Toplantının açılışında Antalya Valisi Muammer Türker, BAKA Yönetim Kurulu üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Isparta Valisi Vahdettin Özkan da, toplantı gündemine ilişkin bilgi verdi. Toplantıda; Kalkınma Bakanlığı’na gönderilecek BAKA’nın 2016 Yılı Bütçesi ve Çalışma Programı’nın değerlendirileceğini belirten Isparta Valisi Özkan, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda; Ajansımızın 2016 yılı içerisinde çıkmayı planladığı Mali Destek Programlarında desteklenecek sektörler, öncelikli konu başlıkları, mali destek miktarları ve proje değerlendirme kriterleri gibi hususlar Yönetim Kurulumuz tarafından ele alınacaktır. Başka bir konumuz ise Ajansın başka bir destek türü olan Güdümlü Proje Destekleri olacaktır. Bölge illerimizde uygulanması planlanan Güdümlü Proje Destek konularımız ile muhtemel proje paydaşlarımızı değerlendireceğiz. Toplantımızda görüşülecek bir başka konu ise Ajansımız tarafından, bölge illerimizde öne çıkan ve özellik arz eden sektörlerde ‘kümelenme’ çalışmalarının ele alınması olacaktır.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...