TARSİM üreticinin yanında

20 Ağustos 2015 19:19

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, bu yılın başından itibaren Bitkisel Ürün Sigortası branşında Antalya Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyon, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerinde 61 bin adede yakın poliçe düzenlendiği, bu poliçeler üzerinden 18 bin adet civarında hasar ihbarı alındığını belirtti.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, 2015 yılında, tüm Türkiye genelinde yoğun hasarlar yaşandığına ve bu hasarların tarım faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, tarım sigortasının üreticiler için hayati derecede önem taşıdığını bildirdi.

Satoğlu, 2015 yılında, Türkiye genelinde, tüm tarım sigortası branşlarında, 1,4 Milyon adede yakın poliçe düzenlendiğini ve 270 bin adede yakın hasar ihbarı aldıklarını, hasarlarda ise dolu, don, fırtına, sel ve su baskını gibi  nedenlerin öne çıktığını belirtti.

Açıklamada, bu yılın başından itibaren Bitkisel Ürün Sigortası branşında Antalya Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyon, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerinde 61 bin adede yakın poliçe düzenlendiği, bu poliçeler üzerinden 18 bin adet civarında hasar ihbarı alındığı, alınan hasar ihbarlarını takiben ise eksperler tarafından kiraz, hububat, haşhaş gibi erkenci ürünlerin kesin,  elma, armut gibi geç hasat edilen ürünlerin geçici hasar tespitlerinin Temmuz ayı başlarında tamamlandığı,  kesin hasar tespitlerinin ise Eylül ayı sonu ve 15 Ekim tarihleri arasında tamamlanacağı bildirildi.

Satoğlu, “2015 yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi, Antalya ilimizde de yoğun hasarlar meydana gelmiştir. Özellikle batıda Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Seydikemer, doğuda ise Aksu, Serik ve Manavgat gibi ilçelerde sel-su baskını, hortum ve dolu hasarları gerçekleşmiştir. Bu hasarlarda, narenciye ve serada yetiştirilen domates ve biber ürünleri zarar görmüştür. TARSİM olarak üreticimizin yanındayız. Hasar ödemeleri, ekspertiz çalışmaları esnasında belirlenen oranlar doğrultusunda ve Genel Şartlar, Tarife, Talimatlar’da yer alan uygulama esasları çerçevesinde, üreticilerimize yapılacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” dedi.

 

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...