“Bu süreçte koalisyon hükümeti başarılı olur”

18 Ağustos 2015 19:34

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "Ülkemizin milli birliğe daha çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde koalisyon hükümetinin tek başına iktidardan başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

CHP-AKP koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca gözler AKP-MHP görüşmelerine çevrildi. CHP ile AKP'nin bir hükümet kurabilecek düzeyde açıklamalar bulunduğunu ancak sonucunda bir adım atılmadığını belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "Acilen hükümet kurulmalı. Türkiye savaşın içinde olan bir ülke. Bu süreçte siyasi hesaplar düşünüldü. Doğru değil. 7 Haziran'daki açıklamalarımızı bugün yapılmış gibi değerlendirmek doğru değil. O zaman terörün müzakere ile çözüleceğine inanan bir AKP vardı. Ama bugün terörle kararlı bir şekilde mücadele eden bir AKP var. Çözüm sürecinin artık bittiğini ifade etti. Onun dışında 2 siyasi parti illaki her konuda anlaşacak diye bir şey yok. Başta temel ilkelerinden taviz vermemek şartıyla. Zaten her konuda anlaşsalar 2 parti olmaz tek parti olurdu. Türkiye'nin milli birliğe daha çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde koalisyon hükümetinin tek başına iktidardan başarılı olacağını düşünüyorum. Türkiye'yi tehdit eden dış güçlere vereceğimiz en güzel mesaj koalisyon olacaktır" dedi.

Öte yandan CHP'ye yüklenen Yalçın,' "Hükümet kurulamadıktan 2 dakika sonra. Daha önce pembe tablolar çizen CHP bir anda gene ortalığa kutuplaşmaya neden olacak açıklamalar yaptılar. Biz siyasi çekişmelerin tarafında değil milletin tarafı olacağız. Hükümet kurulması gerekiyorsa şartlarımız dahilinde kurarız. Bahsettiğimiz şartlar kabul edilirse görüşmelerin rahat bir şekilde geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...