Hedef; cinsiyet farkındalığını ortaya koymaktı

14 Kasım 2012 17:43

Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu tarafından hazırlanan “Gökyüzünün Yarısı” adlı proje çalışmaları tamamlandı. Proje Sorumlusu Tuğba Aslan, amaçlarının toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturmayı, kadına yönelik aile içi şiddetin suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğunu hatırlatmayı hedeflediğini belirterek, amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Eylem 1 ve 2 kapsamında Bir Avuç Gökyüzü gençlik grubu tarafından hazırlanan “Gökyüzünün Yarısı” adlı projenin faaliyetleri tamamlandı.

Projenin 98 gün süreyle devam ettiğini ifade eden Tuğba Aslan; “Bu projeyle birlikte grup, toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturmayı; kadına yönelik aile içi şiddetin suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğunu hatırlatmayı; kadınların toplumda sırf “kadın” olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamayı; kadının bir birey olarak toplumsal yaşamda etkin rol alabilmesini sağlamayı amaçlamışlardır.

Ayrıca herkesin AB Gençlik Programlarından haberdar olmasının sağlanması ve bu sayede gençlerin sosyal sorunlara karşı duyarlılıklarının geliştirilmesi de amaçlar arasında yer almaktadır.

Grup üyeleri tarafından bu amaçlar doğrultusunda 98 gün boyunca, IYAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilen proje kapsamında, kadınların sosyal, hukuksal ve kültürel alanda gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Projenin son gününde eğitimler ve aktiviteler süresince çekilen fotoğraflar IYAŞ Alışveriş Merkezi girişinde sergilendi. Ardından IYAŞ Restoranda IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Necmettin Akşahin, Süleyman Demirel Üniversitesi sosyoloji bölümü öğretim görevlileri ve eğitime katılan Çünürlü kadınlarla veda kahvaltısı; akabinde plaket, katılım ve teşekkür belgelerinin takdimi gerçekleştirildi” dedi.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...