“Siyasi partilerin hepsinin meşruiyet kaynağı sandıktır, millettir”

15 Ağustos 2015 13:16

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP ile görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumunda MHP'nin kapısını çalacaklarını, oradan da sonuç çıkmaması durumunda başvurulacak tek adresin millet olduğunu söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dün partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. İl Başkanı Osman Zabun ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ile birlikte ilk ziyaretini saat 10.00'da Sütçüler İlçe Teşkilatı'na yapan Bilgiç, parti yöneticileri ve ilçe halkı ile sohbet etti. 13.00'da Aksu'yu, 15.00'da Yenişarbademli'yi, 17.00'da Çarıksaraylar'ı, 18.00'da Çiçekpınar'ı, 19.00'da Şarkikaraağaç'ı, 20.30'da Yalvaç'ı, 22.30'da da Gelendost ilçesini ziyaret edip hem partililer hem de vatandaşlarla buluşan  Milletvekili Bilgiç, koalisyon süreci ve terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ SÜRECİ

SAMİMİYETLE YÜRÜTÜYOR

AK Parti'nin meşruiyetini milletten aldığının altını çizen Milletvekili Bilgiç, atılan tüm adımlarda millet odaklı düşünüldüğünü söyledi. Bilgiç, şöyle konuştu:

"Bir kez daha milli irade tecelli etmiştir. AK Parti bu seçimden de açık ara birinci parti olarak çıkmıştır. Ancak bu kez tek başına iktidar değil, çıkan tablo bir koalisyonu ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın başbakanımıza görevi tevdi etmesinden itibaren bu konuda görüşmeler samimi olarak ortaya konmuştur. Çalışmalar devam ettiriliyor. AK Parti samimi bir şekilde milletin

işaret ettiği bir şekilde koalisyonun oluşması için çalışmalarını sürdürüyor. Diyelim ki görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı her ne kadar tavırlarını ortaya koysalar da MHP'nin de kapısı çalınacaktır.

Siyasette vatandaşın talepleri ve beklentileri doğrultusunda hareket etmek gerekir. Bugünkü çıkan tabloda hiçbir parti tek başına iktidar olma şansına ulaşamadı. Büyük bir farkla birinci parti olduğumuz halde tek başına iktidar olamadık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletin beklentileri doğrultusunda bir yaklaşıma gideceğine inanıyorum. Diyelim ki sonuç alamadık. O zaman başvuracağınız tek merci millettir.

PARTİLERİN MEŞRUİYET

KAYNAĞI MİLLETTİR

HDP Genel Başkanı çıktı kendisine verilen yüzde 13 oyu hiçe sayarak arkalarını PKK'ya dayadıklarını ifade etti. Bunlar yanlıştır. Siyasi partilerin hepsinin meşruiyet kaynağı sandıktır, millettir. Başka bir odaklarda kendilerine meşruiyet arayanlar bu arenada işi olmaz.

HDP BARAJI GEÇTİ TERÖR OLAYLARI TIRMANDI

7 Haziran seçim sürecinde 'aman HDP barajı aşamazsa, meclise giremezse çözüm süreci sekteye uğrar' dendi, bu pompalandı. Şimdi görüyorsunuz 7 Haziran seçimlerinden sonra durmuş terör ciddi manada hoplatıldı ve terör olaylarında çok ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Bugüne kadar verilmiş olan sözlerin hiçbiri tutulmadı.  Burada iki şeyi birbirinden ayırmak lazım. AK Parti iktidara geldikten sonra fikir, düşünce ve özgürlükler konusunda ciddi değişiklikler oldu. Anayasa değişiklikleri oldu, özgürlükler, insan hak ve hürriyeti bağlamında düzenlemeler yapıldı. Bununla da kalınmadı pek çok uluslararası sözleşmeye imzalar atıldı. Bu birlik ve beraberlik projesidir. Özgürlükler hiçbir zaman başka insanların hak ve hukukuna tecavüz anlamına gelmemeli. Belinize silah alarak, elinize silah alarak, keleşler alarak başka insanların hayatına ve yaşamına tecavüz edemezsiniz. Devlet olarak sosyal düzeni korumak birinci vazifemizdir. Bunun için iç güvenlik, teşkilat kanununu çıkardık. Ama bugün gelinen nokta itibariyle terör örgütü eylemlerini artırmış, güvenlik güçlerimiz kendilerine gerekli cevabı vermiştir. Bu operasyonlar nokta değil, yaygın operasyonlardır. Ve devam edecektir."

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...