Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı Isparta’da yapıldı

15 Ağustos 2015 13:13

İlimizin Akdeniz Bölgesi’nde tanıtılması için çalışmalar sürüyor. Isparta Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Bölge’de bulunan 5 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları dün ilimize gelerek şehri gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Bu ziyaret, gül, elma ve diğer ürünlerimizin tanıtımı açısından da son derece önemli oldu.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonunun Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Isparta Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde ilimizde gerçekleştirildi. Bölgenin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları sırasıyla Vali Vahdettin Özkan, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamlarında ziyaret ettiler. 

Bir buçuk yıl önce Akdeniz Bölgesi illerinde görev yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarının bir araya gelerek kurduğu AGF, Yönetim Kurulu toplantıları dönem dönem bölge illerinde yapılıyor. Bu kapsamda IGC Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde Isparta’da gerçekleştirilen toplantıda sorunlar masaya yatırıldı ve çözümü için yetkililerden destek istendi. Gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısına ve protokol ziyaretlerine Federasyon Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetimi, Burdur Gazeteciler Cemiyetini temsilen Adnan Taraşlı, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı katıldı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette heyet adına ilk konuşmayı yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “Isparta basını tarihi birgün daha yaşıyor” dedi. Başkan Karahan: “Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak kısa sürede ilimizin adını Akdeniz Bölgesi’nde başarıyla duyurduk. Bu toplantılarımızı basın sektörünün sorunlarının çözümü için sık sık yapıyoruz” dedi.

TÜRK BASININ CİDDİ SIKINTILARI VAR

Ziyarette Vali Vahdetin Özkan’a Isparta basının sorunlarını da anlatan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, yerelden ulusala Türk basınında ciddi sıkıntıların olduğunu belirtti. Başkan Yeni’nin açıklaması şu şekilde; “Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yeni ve etkili bir federasyondur. Yıllardır varmışız gibi mücadelemizi ara vermeden sürdürüyoruz. Basın camiasının ve çalışanlarının sorunlarını bir araya gelerek konuşuyoruz. Çözümü için mülki idarecilerle ve yetkililere istişare ediyoruz. Biz basın çalışanları tüketenler ve üretenler arasında köprü vazifesi kuruyoruz. Isparta Gazeteciler Cemiyeti’de Federasyonumuzun resmi kurucusudur. Ayrıca Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, Türkiye’nin örgütlenerek kurulan en büyük Gazeteciler Konfederasyonunun kurucusudur. Bilindiği üzere Türk basınının ciddi sorunları var. En büyük hedefimizi ise istişarelerle sorunları çözüme kavuşturmaktır. Toplantılarımızda ilin yöneticileri ile bir araya gelip, sorunları onlara da anlatmak istiyoruz.” Dedi.

MEVLÜT YENİ, VALİ ÖZKAN’DAN ISPARTA BASINI İÇİN İSTEKTE BULUNDU

Konuşmasına Isparta basınının sorunlarını Vali Vahdettin Özkan’a anlatarak devam eden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni; “İlinizde görev yapan basın çalışanlarının zaman zaman haber alma konusunda gecikmeler yaşadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Bu ilde görev yapan arkadaşlarımız sorumluluk sahibi kişilerdir. Bu arkadaşlarımızda devlet menfaatleri konusunda ellerini taşın altına koymaya hazır. Isparta basın tarihi köklü bir geçmişe sahip. Ayrıca Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti’nde daha eski bir kuruluşa sahip. Isparta adına bize bir görev düşerse seve seve desteğe hazırız.” Diye konuştu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ İSTİŞARELER YAPILACAK

AGF Genel Başkanı Mevlüt Yeni’nin konuşmasının ardından konuklarına hitaben hoş geldiniz konuşması yapan Vali Vahdettin Özkan; “Isparta basının özellikle haber alma konusundaki sorunlarıyla ilgili gerekli istişareleri yapacağız. Bazı hususlarda sorunlar çıkıyor. Kamu görevlisi milletin parasıyla kendi reklamını yapamaz. Hükümetin yada devletin hizmetlerini kendi şahsi hizmeti gibi gösteremez. Bu konularda önümüzdeki günlerde Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nden bazı arkadaşlarımızla görüşmeler yapacağız” dedi. Isparta’nın öğrenci kenti olduğunu konuklarına anlatan Vali Vahdettin Özkan; “AGF Yönetim Kurulu üyelerinin Isparta’mızda olması bizim için büyük bir zenginlik. Isparta öğrenci kenti denilebilir bir şehir. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 80 bine yakın öğrencimiz var. Ayrıca ilimiz su-doğa ve inanç turizmi ile de odak noktası olan bir vilayet. Bölgesel Kalkınmada Isparta, Antalya ve Burdur bir elmanın çeşitli parçaları. Memleketimizin kalkınmasında her aktöre düşen görevler var.

MAHALLİ BASIN BİZE IŞIK OLUYOR

Isparta mahalli basını bize ışık kaynağı oluyor. Gidişatla ilgili ışı verici hususlarda yardımcı oluyor. Isparta’nın bir adım daha ileri gitmesi için çaba gösteriyorlar. Tabi bu hususları yaparken basının da sorunları oluyor. Bu sorunları çözmek için bizlerde mücadele ediyoruz.” Dedi. Konuşmaların ardından ise ziyaret sohbet havasında devam etti. Vali Özkan, misafirlere Isparta gül ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim etti.

ITSO’DA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaretin ardından ise heyet şehrin amiral gemisi olan ITSO’yu ziyaret etti. Burada konukları ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Ankara’da olmasından dolayı Meclis Başkanı Osman Şahlan karşıladı. Ziyarette ilk olarak konuşmayı IGC Başkanı Şevket Karahan yaptı. Karahan, “ITSO basını önemseyen ve değer veren kurumlar arasında yer alıyor. Ben Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığımın yanı sıra ITSO’da Meclis üyeliği de yapıyorum. Burada olmaktan son derece mutlu ve gururluyum” dedi.

TİCARET SANAYİ ODALARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Ziyaretten konuşan AGF Genel Başkanı Mevlüt Yeni; “Ticaret ve Sanayi Odaları bizler için son derece önemlidir. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın bu oda da meclis üyesi olması, basına verilen önemi de ortaya çıkartıyor. Şehrin en büyük toplum kuruluşu ile basının iç içe olması son derece gurur verici. Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak yıllardır Isparta ve Burdur Gazeteciler Cemiyetleriyle iç içeyiz. Şahsım olarak ben BAKA’nın da kurul üyesiyim. Bölgesel işbirliği ve kalkınmaya önem veriyoruz. Bizler işimizi doğru yaptığımız sürece kimseden korkmuyoruz. Hepimizi bu geminin yolcusuyuz. İşbirliği yapmak zorundayız. Isparta basının da sonuna kadar arkasındayız.” Dedi.

DEMOKRASİLERDE MEDYANIN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Bölgenin ileri gelen gazetecilerini Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlamaktan ötürü son derece memnun olduğunu belirten ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan; “Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, ayrıca bizim meclis üyemizdir. Kendisi cefakar ve fedakar bir arkadaşımızdır. Isparta basınına odamızın kapıları sonuna kadar açıktır. Demokrasilerde basının önemi büyüktür. Basın her geçen gün büyümektedir. Basının büyümesi ve güçlenmesi demek ilin ve ülkenin de büyümesi demektir” dedi. Konuşmaların ardından ise konuklara Isparta gül reçeli hediye edildi. Heyet daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İslamköy’de Süleyman Demirel Demokrasi Müzesini ve Merhum Demirel’in mezarını ziyaret etti. Bunlarla ilgili gelişmeyi de Pazartesi günkü sayımızda bulabilirsiniz.

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...