Eğirdir´de farkındalık yaratacaklar

13 Ağustos 2015 18:48

Eğirdir Belediyesi ile uluslararası gönüllü bir işbirliği içerisinde çeşitli ülkelerden ilçeye gelen öğrenciler, temizlik başta olmak üzere bir çok konuda çalışmalara gönüllü olarak katılıyorlar.

Eğirdir Belediyesi bünyesi iş kolunda dayanışma çalışmaları yapan gençler Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e gösterilen yakın ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.

2 Türk öğrencinin de aralarında bulunduğu gurup ilk olarak Eğirdir ve çevresindeki ilçelerin tarihi ve turistlik mekanlarını gezdiler. Belediye'nin hizmetlerine yardımcı olan gençler, liman içerisinde boya, temizlik ve göl içi temizliği yaptılar.

Gurup öğrencileriyle Eğirdir’in iyi bir tanıtımı yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Ömer Şengöl,” Bu öğrencilerimizle iftihar ediyoruz. Çalışma azimlerinden son derece memnunuz. İyi bir Eğirdir tanıtımı yaptığımıza inanıyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Buradan ayrıldıklarında ve kendi ülkelerine döndüklerinde, ilçemizi en iyi şekilde tanıtacaklarından şüphem yok” dedi.

Eğirdir Belediyesi Basın ve Yayım Bölümü çalışanlarından Süleyman Ateş’in rehberliğinde dolu dolu günler geçiren öğrenciler, Rüya Park hayvan barınağı temizliği ve hayvanların bakımı, Liman içi temizliği, çeşitli mekanların iç ve dış boya badana işlerini yapacaklar.  10 ülkeden Eğirdir'e gelen gençler, Eğirdir'i gelmeden öne bu kadar büyük ve güzel bir yer olarak görmediklerini, ilçeye geldiklerinde ise çok büyüleyici bir ortam bulunduklarını ve Eğirdir'in fotoğraflarda gösterilenden daha büyük ve güzel bir yer olduğunu ifade ettiler.

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...