Döverbiçer denetimleri sıkılaştırıldı

13 Ağustos 2015 18:45

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte biçerdöverler üzerindeki kontroller de artırıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, hasat döneminin başladığı şu günlerde biçer döverler üzerinde sıkı bir takip başlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, merkez köyler ve ilçelerde hasat mevsiminin 25 Haziran 2015 tarihinden itibaren başladığına dikkat çekerek, merkez köyler ve ilçelerde son günlerde artan döneminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin de dane kaybını önlemek için biçerdöverler üzerindeki kontrollerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Müdür Şölen, açıklamasında; “İlimiz Merkez köyleri ve ilçelerinde hasat mevsimi 25 Haziran 2012 tarihinde başlamıştır. Merkez köylerinden Bozanönü, Aliköy, Kuleönü ve diğer köylerde bu tarihlerde başlayan hasat  kontrolleri düzerli olarak haftanın beş günü devam etmektedir.

Rutin kontrollerde biçerdöverlerin, hasat harmanlama bölümleri ve hasat sırasındaki hız kontrolleri yapılarak görülen aksaklıklar giderilinceye kadar biçerdöverler biçimden alıkonulmaktadır. Belgesiz operatörlere biçim izni verilmemektedir.

İlçelerde görevli kontrolörlerin çalışmaları takip edilerek çalışmalarında yardımcı olunmaktadır.

İlçemiz Keçiborlu ve Yalvaç ta hasat 2 haftadır devam etmekte olup Ş. Karaağaç ve Eğirdir de hasat bu hafta başı başlamıştır. Şimdiye kadar yapılan kontrollerde ortalama dane dökümü % 2 - 3 arasında değişmektedir. Bu güne kadar çeşitli 8 köy ve 3 İlçede 28 adet Biçerdöver kontrol edilmiş olup gerekli teknik uyarılarda bulunulmuştur.

Bu kontroller bu haftadan itibaren devam edecek olup İlimizde hasat çalışmalarının muhtemelen 15 Ağustos’a kadar süreceği tahmin edilmektedir.”

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...