Yalvaç’lı çilek yetiştiricileri Hüyük gezisinde bilgilendirildi

13 Ağustos 2015 18:44

Yalvaç Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce çilek yetiştiriciliğine yönelik düzenlenen teknik gezide üreticiler bilgilendirildi.

Yalvaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarım üreticilerine teknik gezi düzenleyerek yeni deneyimler edinmeleri konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Manisa’ya üzüm yetiştiricilerini, ondan sonraki aylarda Çetince ve bölgesinde seracılık yapan çiftçileri Antalya’ya götüren Müdürlük bu kez de çilek üretimi yapan Koruyaka köylülerini Konya’nın Hüyük ilçesine götürdü.

İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İlçemiz Koruyaka köyünde  son yıllarda üretimi artan çilek yetiştiriciliği konusunda yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak  üzere  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce  Koruyaka çiftçilerine Hüyük ilçesine çiftçi gezi düzenlendi.

Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaretiyle başlanan gezide Hüyük ilçesinde bulunan çilek bahçeleri gezilerek, Hüyük ilçesinde yetiştirilen çilek çeşitleri ve yetiştirme teknikleri ile ilgili bilgi alış verişleri yapıldı.

Çiftçi gezisi ile ilgili konuşan Yalvaç İlçe Müdürü Osman ELMACI; İlçemizde son iki yılda artış gösteren ve özellikle Koruyaka köyünde üretimi her geçen gün artan çileğin çiftçilerimize ciddi bir getirisi olduğunu ve bu konuda İlçe Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü desteği verdiklerini bu amaçla İlçemizden daha önce yetiştiriciliğe başlayan Hüyük ilçesine gezi düzenlediklerini ve buradaki çilek yetiştiriciliğini yerinde görerek gerek çiftçilerle gerekse Hüyük İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca bilgi alış verişinde bulunduklarını dile getirdi.

Çilek bahçelerinin gezilmesinin ardından Yalvaç İlçe Müdürlüğü personeli ve Koruyaka köyü çiftçileri Yalvaç’ a geri döndü.”

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...