Kültür Mantarcılığına ORKÖY desteği

12 Ağustos 2015 19:16

2015 yılı kredi uygulamaları çalışma programı çerçevesinde, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dâhilinde, Serpil Köyündeki 4 aileye 44 bin TL tutarında Kültür Mantarcılığı İşletme kredisiyle destekleme yapıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Orköy faaliyetleriyle, kredi desteklemelerine yeni bir halka eklendi. Orman köylülerine alternatif geçim kaynakları oluşturarak, gelirlerini arttırma uğraşısı içinde bulunan Orköy, çeşitli işletme modelleri ve projeler geliştirip,  akabinde yöreye uygun olan hizmete destek vererek köylünün kalkınmasına yardımcı oluyor. Bu anlamda 2015 yılı kredi uygulamaları çalışma programı çerçevesinde, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dâhilinde, Serpil Köyündeki 4 aileye 44 bin TL tutarında Kültür Mantarcılığı İşletme kredisiyle destekleme yapıldı. Bölgede Mantarcılık tesislerinin kurulması ile ödemelere başlandı.

HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci yaptığı açıklamada ’’Bölge Müdürlüğünün orman köylülerine yönelik yaptığı Orköy faaliyetlerinin, hız kesmeden devam ettiğini, bölgelere özgü alternatif işletme modelleri ve projeler geliştirerek yapılan uygulamaları kredi ile desteklediklerini, uygulamaların bazı yerlerde süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, Mantarcılık, arıcılık, lavanta yetiştiriciliği, seracılık faaliyetleri şeklinde sürdüğünü’’ söyledi.

HER AİLEYE 11 BİN TL

Uygulama ile hak sahibi niteliğindeki her aileye verilen 11 bin TL tutarındaki kredinin yüzde yirmisi 2.200 TL hibe şeklinde, geri kalan miktar 8.800 TL olup bir yıl ödemesiz, devreden sonraki yıllarda birer taksit olmak üzere 4 yılda geri ödenecek. 

HEM İSTİHDAM HEM SEKTÖRE HİZMET

Özellikle son yıllarda mantarın besin değeri ve ekonomiye katkısı anlaşıldıkça, üretiminin önem kazanarak, miktarının da arttığını ifade eden Değirmenci; ’’Eğirdir bölgesinde de Mantarcılık için uygun iklim koşulları ve diğer şartlar mevcut olduğundan, burada üreticiye Kültür Mantarcılığı işletme kredisi ile destekleme yapıyoruz. Desteği alan köylülerimiz kapalı alanlarda yetiştirdikleri mantarları satarak, alternatif bir kazanç elde edip geçimlerine katkıda bulunuyorlar. Köylülerimize istihdam sağlarken gıda sektörüne de hizmet etmiş oluyoruz.’’ dedi.

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...