Senirkent Lisesi mezunları hasret giderdi

12 Ağustos 2015 19:12

Senirkent Lisesi’nin ilk mezunları 44 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl başlattıkları buluşmalara bu yıl da devam ettiler.

Senirkent Lisesi Mezunları Buluşma Etkinliğinin 2.si yapıldı. Öğretmen Erdal Ulukan öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Senirkent Lisesi Mezunları yeniden birlikte olmanın coşkusunu yaşadılar. 150'nin üzerinde kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, kurulan mini kürsüde konuşmalar yapıldı. Mezunlar okullarında yaşadıkları anıları eski dostları ile paylaştılar. Konuşmaların ardından bina içerisinde yer alan eski fotoğrafları inceleyen mezunlar, sınıflarda hazırlanan slayt gosterileri ile de geçmiş özlemlerini bir parça olsun giderdiler.

Ayrıca, Senirkent Lisesi ögretmenlerinin bir kısmı da etkinlikte yer aldı. Öğretmenleri ile yeniden bie araya gelen mezunlar büyük bir mutluluk yaşadılar. Lisenin bahçesinde mezunlar buluşması için yemek de düzenlendi.

Etkinliğe, Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Türk Ocakları Başkanı Dr.Levent Başyiğit, Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Uğur Örmeci ve çok sayıda Senirkent'li katıldı.

Neredeyse yarım asırlık sürenin ardından buluşan mezunlar, birbirleriyle sohbet ederken, aileleri de onların geçmişteki anılarına tanıklık etti. Samimi ortamda gerçekleşen buluşmanın her yıl devam ettirilmesi kararı alındı. Buluşmada bina içerisinde yer alan eski fotoğrafları inceleyen mezunlar, sınıflarda hazırlanan slayt gösterileri ile de geçmiş özlemlerini bir parça olsun giderdiler.

 BİRÇOK İLDEN KATILIM OLDU

 Buluşmanın detayları hakkında bilgi veren Erdal Ulukan,“Senirkent Lisesi’nin ilk mezunları olarak geçen yıl ilk kez bir araya geldik.Bu yıl 2.sini düzenleyelim yapalım istedik. 350 kişilik bir organizasyon hazırlattık. Antalya, İstanbul, Bursa, Fethiye, Alanya’dan katılan arkadaşlarımız oldu. Anılarını anlattılar. Eski okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrenci arkadaşlarımız da etkinliğimize katıldı. Senirkent Lisesi, birçok profesör,doktor, eczacı, noter, avukat, çok insan yetiştirdi. Onlar Türkiye’nin heryerinde hizmet ediyorlar. Bugün buraya geldiler, kendilerini teşekkür ediyorum”dedi.

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu da “Türkiye’ninfarklı yerlerinde yaşayan mezunlar burada buluştular, dertleştiler, birlikte yemek yediler. Bunu her yıl yapacaklarına söz de verdiler. Gelecek yıl daha büyük bir katılım olacağını vaat ettiler. Senirkent onları ağırlamaktan şeref duydu. İnşallah gelecek yıl bir arada olmayı diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...