“Amacımız OSB’yi iki katına çıkarmak”

10 Ağustos 2015 19:06

Isparta için büyük önem taşıyan 250 hektarlık Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanının önünde kritik bir viraj bulunuyor. Söz konusu etap aşıldığı takdirde genişleme alanı son şeklini alacak ve “kamu yararıdır” belgesi alınacak. Bununla birlikte çalışmaların başlayacağını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, genişleme sahası için de yatırımcıların müracaatlarının devam ettiğini söyledi.

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesindeki 250 hektarlık alan genişleme sahası olarak belirlendi. Genişleme sahasındaki tüm bürokratik engellerin önünde sadece bir kritik viraj kaldı. Ağustos ayı içerisinde Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile yapılacak toplantının ardından resmi çalışmaların başlaması bekleniyor.

26 Ağustos’ta Ankara’da Bakanlık yetkilileri ile bir araya geleceklerini belirten Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, toplantıda genişleme etabının son şeklini alacağını ifade etti.

“26 AĞUSTOS’TA BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

“Süleyman Demirel OSB ile ilgili çalışmalarımız yaklaşık 1,5 senedir devam ederken, son noktasına geldik. Bu konuyla ilgili ayın 26’sında Bakanlık yetkilileri ile beraber bölgesel toplantımız gerçekleşecek ve bunun üzerinde metrajlar, genişleme alanlarımızın tamamı, tescillenmiş ve bu tescillenmeden sonra da kamu yararı yazısının çıkmasını sağlamış olacağız. İnşallah önümüzdeki ayın sonuna kadar bu süreç bitmiş olacak. Bu süreçten sonra da parselasyon, ihalelerimiz ve genişleme alanı ile ilgili tüm çalışmalarımız başlamış olacak”.

“AMACIMIZ, OSB’Yİ İKİ KATINA ÇIKARMAK”

Genişleme alanının, hem Burdur hem de Keçiborlu yolu istikametine doğru olacağını ifade eden Karabulut, “ amacımız OSB’yi iki katına çıkarmak” dedi.

“Genişleme alanlarımız iki tarafa birden, hem Burdur yolu hem de Keçiborlu yolu istikametine doğru olacak. Bu alanlarımız hızlı tren ve otoban yol çıkışlarımızın haricinde kalan bölgelerimiz gerçekleşecek. Bunun için tüm altyapı verilerimiz, proje çalışmalarımız bitmiştir. İnşallah Ispartamıza, OSB’mize hayırlı olur. Biz mevcut OSB’yi iki katına çıkarmak suretiyle şu anda genişleme alanlarımızı tescillemiş durumdayız. İnşallah bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızla beraber güzel bir aile ortamı içerisinde genel çerçeveyi çizmiş durumdayız”.

“SANAYİNİN AYAK SESLERİNİ DUYURACAĞIZ”

Genişleme sahası için şu ana kadar 100 civarında başvuru olduğunu belirten Karabulut, “Isparta’da sanayi çok fazla gelişmiş değil. Ama bu çalışma ile sanayinin ayak seslerini duyurmuş olacağız” diye konuştu.

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...