Araç kapasitesi 180’e çıkarıldı

6 Ağustos 2015 19:09

Isparta Belediyesi Isparta’nın bir sorununu daha kökten çözmek için başlatmış olduğu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bildiğiniz gibi başta şehir merkezi olmak üzere araç parkı büyük bir sorun olmaya başladı. Şehir merkezindeki yapılaşma medeniyle her geçen gün artan bu sorun artık kanayan yara haline gelmişti. Bu nedenle Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bu sorunu çözmek için yeni bir hamle başlatmış ve otopark sorununu çözmek için ciddi bir çalışma içerisine girmişti. Şehir merkezinde çeşitli bölgelere yer altı otopark inşaatı için kolları sıvamıştı. Bunların ilkini belediye önünde başlattı. Ancak bununla birlikte belediye hizmet binası altını da faaliyete geçirmek için gerekli çalışmaları başlattı. Bundan önce 68 araç kapasiteli olan otopark yeniden değerlendirilerek araç park sayısını 180’e çıkartıldı..

Bilindiği üzere geçmiş yıllarda halı sarayı olarak bilinen ve Isparta halı pazarı olarak inşa edilen bu binanın altında da işyeri sahiplerine ait depolar bulunmaktaydı. Zamanla kaybolan halı satışları depoları da atıl duruma düşürdü. Bu boş depoları değerlendiren Günaydın otopark’ta yeni düzenleme yaparak park sayını 180’e çıkardı.

Günaydın otoparkı inşa ederken çevresi dört duvarla çevrilmiş bir alan olmaktan çıkararak çevresine tarihi, nostalji ve çeşitli figürlerden oluşan resim galerisi haline dönüştürecek.

Günaydın ayrıca otopark’ı belediyenin işleteceğini yenilerken, otopark’ın da son teknoloji ile donatıldığını belirtti. Güvenlik kameralarının yanı sıra ışıklı levhalarla hangi yerlerin boş olduğunu gösterir işaretlerin de konulacağını otopark’ta boş yer olup olmadığı da otopark girişinde belirtileceğini ifade etti.

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...