İstanbul Riva için SDÜ’den görüş istediler

6 Ağustos 2015 18:53

Gölcük’e yapılması planlanan ve içerisinde spor tesislerinin de olduğu proje tartışıla dursun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Beykoz Riva’da denize sıfır araziyi “spor tesisleri alanı” ilan etti. Talep için SDÜ’ye görüş sorulurken, öğretim üyeleri ‘Türk futbolunu geliştirir’ fikri ile projeyi uygun gördü.

Isparta kamuoyu bir süredir Gölcük’e yapılması planlanan proje tartışıyor. Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk tarafından açıklanan projesinin içerisinde spor tesislerinin yanı sıra çocuklar ve gençler için eğlence alanları bulunuyor. Bu proje tartışılırken Gölcük’e benzer bir alanda İstanbul Beykoz Riva’da denize sıfır bir arazide uygulanmak istenen spor kompleksi için Süleyman Demirel Üniversitesi’ne görüş soruldu. Öğretim üyeleri görüş yazısında “Türk futbolunun uluslararası arenada rekabetçi olabilmesi için federasyonun ihtiyaç duyduğu bu tesislerin tarımsal faaliyetlere zarar vermeyecek şekilde kullanılmasını” uygun gördü. İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Doğal Sit Alanı ve 2. Derece doğal sit alanları içinde kalıyor.

TÜRK FUTBOLUNU GELİŞTİRİR

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Dr. İlker Erkan tarafından hazırlanan raporda söz konusu projenin “Hem Türk futboluna sunulan hizmet kalitesini, hem de Beykoz’un marka değerini yükseltecek nitelikte bir proje olacağı” ifade edildi. “Bu doğrultuda Türk futbolunun uluslararası arenada rekabetçi olabilmesi, Türk futbolunu yöneten mekanizmanın tümünün bir arada prestijli ve modern tesislerde hizmet vermesi ve ülke futbolunun geliştirilerek uluslararası başarıların artırılabilmesine katkı sağlayacak Federasyonun ihtiyaç duyduğu tesislerin inşasının temini amacıyla” planların hazırlanacağı belirtildi. Alanın İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı II. Derece doğal sit alanları içerisinde kaldığının da altı çizilerek parselin bulunduğu bölge aynı zamanda 2. derece kara askeri yasak bölge dahilinde kaldığı ifade edildi. Raporda tüm bu koşullar göz önüne alınarak çevre tarım arazileri ve tarımsal faaliyetlere zarar vermeyecek tedbirlerin alınması şartıyla, tarım dışı amaçla kullanılması uygun görüldü. Diğer raporlarda da benzer ifadelere yer verildi.

Riva projesi Gölcük için de bir emsal teşkil ediyor.

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...