Öğrenci sayısını 100 bine çıkarmak istiyoruz

4 Ağustos 2015 19:14

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ’nün bugün 72 bin öğrenci kapasitesine ulaştığını fakat yapılacak ikinci üniversite ile hedeflerinin ilimizde 100 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu bildirdi.

Isparta öğrenci şehirleri arasında zirveyi zorluyor. Her geçen yıl öğrenci sayısını artıran Isparta’da ikinci üniversite konusu tekrar gündeme geldi. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’nın tek üniversitesi olan SDÜ’de öğrenci kapasitesinin 72 bine ulaştığını belirtti. İkinci üniversite ile bu rakamı 100 bine çekme hedeflerinin bulunduğunu bildiren Bilgiç, ancak bunun altyapısının şimdiden hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle barınmanın Isparta’da en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Bilgiç, ‘’Üniversitemizin geçen yıl Kredi Yurtlar Kurumu'na tahsis ettiği 60 dönüm arazi var. Proje süreci başlatıyor. AKFEN 7 bin kişilik yurt yapmak istiyor. Yapsın. Çünkü büyük ihtiyaç. Kendi adıma söylüyorum elimden gelen her türlü desteği veririm. Çocuklarımıza barınma altyapısını sunmalıyız. 5 bin kişilik Türkiye'nin en büyük yurt projesini Isparta’da yapacağız. Ve burası Kredi Yurtlar Kurumu'nca işletilecek.

ÖZEL YURTLARIN SAYILARI ARTMALI

Öte yandan özel yurtların da sayıları artmalı, standartlar yükselmeli. Böylesine önemli bir konuda yatırımcıları yurt konusunda Isparta’ya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...