Müzik Dinletisi izleyenleri büyüledi

4 Ağustos 2015 19:04

Eğirdir Belediyesi Klasik Müzik Festivali kapsamında her cumartesi Ayastefanos

Kilisesi’nde düzenlenen piyano, keman, flüt ve kanun dinletisi Eğirdir halkı tarafından büyük beğeni ile izleniyor.

1 Ağustos 2015 Cumartesi günü yapılan etkinliğe çok sayıda klasik müzik tutkunu katılırken, Azerbaycanlı Kanun Eğitmeni Zemine Babayeva Yalçın'ın kanun resitali hayranlıkla izlendi.

Ayastefanos Kilisesi’nde yapılan resitalde Klasik Müzik Festivali Eğitmenleri, Monti Gardaş, İspanyol Dansı, Macar Dansı, Çırpınırdın Karadeniz, Spanısh Romance ve Fikret Amirov Kaz yürüyüşü ve Tren parçalarını müzik severlerle paylaşırken, aynı zamanda kursiyer öğrencilerin izleyici önündeki ilk denemeleri ayakta alkış aldı.  Piyano, keman ve flütün yanı sıra basgitarla da gerçekleştirilen performanslar izleyicileri memnun etti.

Eğirdir Belediyesi’nin kültür hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen Yaz Kursları Müzik Eğitimi çalışmalarında eğitim alan gençlerimizin  gösterdikleri müzik dinletisinin sonunda yine Eğirdir Belediyesi kültür kapsamında Eğirdir’de bulunan yabancı öğrencilerin piyano eşliğindeki müzik sunumları müzik dinletisine ayrı bir renk kattı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl resital'de yaptığı açıklamada, " Burada eğitmenlerimizin yanı sıra yaklaşık bir haftadır eğitim gören kursiyerlerimizin gösterdiği performanstan çok etkilendim. Klasik Müzik kültürünü Eğirdir'e aşılamaya devam edeceğiz.  Eğitimenlerimize çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Eğirdir'de halkımızın tüm isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı burada olan olmayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah, 16 Ağustosta kurs gören bütün öğrencilerimiz bir enstrüman çalabilir hale gelir ve büyük bir Klasik Müzik konseri düzenleriz" dedi.

Eğirdir'de ilki gerçekleştirilen Klasik Müzik Festivali resitalleri her Cumartesi saat: 19.00'da Ayastefanos Kilisesinde dinleyicisiyle buluşmaya devam edecek.

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...