“SDÜ tecrübeli alt yapısıyla kaliteli bir üniversite”

1 Ağustos 2015 11:02

SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı, velilere önemli çağrıda bulundu: ‘’SDÜ tecrübeli altyapısıyla kaliteli bir üniversite. Çocuklarınızı rahatlıkla üniversitemize gönderebilirsiniz. Burada doğru ve kaliteli bir eğitim alacaklar. İçleri rahat şekilde öğrencilerini gönderebilirler çünkü onlar bizim emanetlerimiz.’’

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin, bölümlerin durumu ve doluluklarıyla alakalı yönelttiği bir soruya  Çarıkçı, aslında örnek bir idarecinin tanımını yaptı.

BENİM BİR İLKEM VAR

Türkiye’de uygulama yaptırmadan mezun eden üniversitelerin bulunduğunu belirten Çarıkçı, ‘’Biz öyle istemiyoruz. Burada bölümün altyapısını iyi kurup iyi mezunlar vermek istiyoruz. Benim bir ilkem var; İletişim Fakültesi Dekanlığından ayrılma nedenim de buydu; Kendi çocuğumu gönderebileceğim bölümün açılmasına müsaade ediyorum. Yoksa müsaade etmeyeceğim. Açmış olmak için hiçbir yeri açmam. Atölyesi ve laboratuvarını yapacağım ondan sonra nitelikli öğretim üyesini bulacağız ve öğrencinin hizmetine açacağız. Diğer türlü ciddiyetsizlik geliyor bana’’ dedi.

ÇOCUKLARINIZ RAHATLIKLA SDÜ’YE GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Öte yandan velilere de önemli bir mesaj veren Çarıkçı, ‘’SDÜ; 1992 yılında kurulmuş üniversiteler arasında kendinden önce kurulmuş üniversiteler ligine atlamış okullardan biri. Türkiye’nin öğrenci ve akademik yükünü çeken üniversitelerden bir tanesi. 70 bin öğrencimiz var. Bu yıl gelenlerle yaklaşık 75 bine ulaşacak. 960 öğretim üyemiz var. Toplam akademik personelimiz 2500’ün üzerinde. Hemen hemen her fakültesi olan, hemen hemen her alanda doktora ve lisansüstü programları olan büyük bir üniversite. Kendi bölgesindeki öğrencileri çekebilen bir üniversite. O yüzden velilere şöyle bir mesajımız var; SDÜ tecrübeli altyapısıyla kaliteli bir üniversite. Çocuklarınızı rahatlıkla üniversitemize gönderebilirsiniz. Burada doğru ve kaliteli bir eğitim alacaklar. İş dünyasından kopuk olmayan bir eğitim alacaklar. Kampusu de gelişmiş üniversitelere yakın olan bir üniversite. İçleri rahat olsun. Onlar bizim çocuklarımız. İçleri rahat şekilde öğrencilerini gönderebilirler çünkü onlar bizim emanetlerimiz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...