“Bir ARSLAN ölür bin ASLAN doğarız”

30 Temmuz 2015 18:50

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi Başkanı Batuhan Güldiken, terör saldırılarını kınadı.

Güldiken’in açıklaması şöyle: “Son günlerde devam eden koalisyon görüşmelerinin ortasına terör örgütlerinin saldırıları damgasını vurdu.

Ülkemiz yıllardır PKK terör örgütü ile savaşmış, 10 binlerce güvenlik görevlimiz şehit edilmiş, vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş, milyarlarca dolar para harcanmıştır. 2000’li yılların başlarında bitme noktasına gelmiş terör olayları ne yazık ki sonraki yıllarda tekrar hortlatılmıştır. 2001 yılında 20 şehit vermişken, 2002 yılında 7 şehit vermişiz. 2003’de 31, 2004’de 75, 2005’de 105 şehit tırmanarak artmış. Habur sınırımızda teröristlerin davul zurnayla ülkemize girişi ve çadır mahkemeleri kurularak salıverilmeleri rezaletinin ve meşhur Oslo görüşmelerinin yani devlet yetkilileri ile terör örgütünün “Müzakere” görüşmelerinin yaşandığı 2009 yılında 62 şehit verilmiş, akabinde 2010’da 72 güvenlik görevlimiz şehit edilmiştir.

2012 yılında 157 olan şehit, çözüm süreci denilen çözülme sürecinde yapılan müzakereler gereği tek haneli rakamlara düşmüştür. Ne yazık ki Pazar gezmeleri halini alan İmralı Adasına gidip gelmeler, PKK müzakereleri sonucunda yapılan kanuni değişiklikler, -şimdi her ne kadar yalanlansa da o gün sırıtarak poz verilen-Dolmabahçe Mutabakatı, Adana’da yakalanan Mit tırları, Suriye iç savaşının desteklenmesi, körüklenmesi gibi sebeplerle gün geldi Reyhanlı’da 52 vatandaşımız katledildi, gün geldi Suruç’ta 32 genç katledildi, ne yazık ki birkaç güne bir askerimiz ve polisimiz de alçakça şehit edilmeye başlandı.

Şimdi sesi en yüksek çıkanlar bu katliamlara koşar adım gidilmesini hazırlayanlar ve bu gidişi gördükleri halde alkışlayanlardır. Komşularla sıfır sorun adı altında yürütülen iktidarın basiretsiz dış politikası, ABD’nin çıkarına ülkemizi maceralar yumağına sürüklemiş, 900 kilometrelik Suriye sınırımızı ateş çemberine dönüştürmüştür. İki belki de üç milyon Suriyeli mülteci ülkemize sığınmış, onlar için kurulan kamplar Suriye’de terörü körükleyen canileri gizleme aracı haline gelmiştir. Sığınmacılar ile bölge halkı arasında yaşanan sürtüşmeler sebebiyle yüzbinlerce Suriyeli mülteci ülkemizin her tarafına yayılmıştır. Maceracı politikaları izleyenler ülkemizin her tarafına bu şekilde benzin dökmüşler, ne yazık ki her yerde bir kıvılcım tedirginliği yaşanmaktadır.

Kimilerinin bugün terör örgütleri arasında fark gözetilmemesi gerektiği yolundaki sözleri çok geç kalınmış tespitlerdir. Bu sözlerin PKK ile masaya oturup siyasi çözüm arayan iktidardan gelmesi dikkat çekicidir. 

Kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun bütün terörist faaliyetlerle mücadele etmek hükümetlerin öncelikli görevi olmalıdır. İyi terörist, kötü terörist yoktur! Mazur görülebilecek terör saldırısı yoktur! Muhatap alınabilecek terör örgütü yoktur!

Bütün siyasi partilerin bu konudaki tavırlarını hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koymaları ve bütün terör örgütleriyle, ayrım gözetmeksizin mücadele etmeyi koalisyon hükümetine katılmanın ön şartı olarak belirlemeleri kaçınılmaz bir görev olmalıdır.

Bu bağlamda son günlerde yaşanan terör saldırıları sonucu yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve ülkemizin güvenliği için canlarını feda eden güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Bir ARSLAN ölür bin ASLAN doğarız. Saygılar sunuyorum”.              

 

Bu haber 625 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...