Yargıtay Üyesi Oktay Acu Genç Hukukçularla buluştu

13 Kasım 2012 18:21

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında,  “Hakimlik Mesleğine Genel Bir Bakış” isimli bir konferans gerçekleştirildi. Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Oktay Acu tarafından verilen konferansa Isparta Cumhuriyet Başsavcı V. Ali Çakmak, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Yalçın, SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan, adli yargı temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hukuk ve Adalet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Alptekin, kariyer planlamanın gelecek açısından önemli olduğuna değindiği konuşmasında “Bütün yaşamımızı ilgilendirecek ve geleceğimizi biçimlendirecek olan kariyer alanında, ilk olarak farkındalık sağlamak ve özenli bir kariyer planlaması oluşturmak zorunluluk haline gelmiştir.” dedi. Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Alptekin, konferansın verimli geçmesini dileyerek sözü Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan’a bıraktı.

Hukuk fakültelerinin sayılarının her yıl arttığını kaydeden Turhan da, artan sayıyla birlikte mezun sayısının da artacağını, bu nedenle öğrencilerin kendilerini her konuda yetiştirmesi ve geliştirmesi gerektiğini vurguladı. SDÜ’nün, öğrencilerin kendilerini ayrıcalıklı ve yetkin hissetmelerini sağlamak amacıyla yan dal ve çift dal imkanı sunduğunun da altını çizen Dekan Turhan konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

“Hakimlik Mesleğine Genel Bir Bakış” isimli sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Oktay Acu da, hakimlik ve savcılık mesleğinin olumlu ve olumsuz yönlerini aktararak öğrencilere mesleğe ilişkin bilgiler verdi. Kendi meslek hayatında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Acu, yargı yetkisinin Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanıldığını belirtti.

Anayasa kanunu ve hukukuna uygun hükümler veren hakim ve savcıların, kanunda belirtilenden başka resmi ve özel hiçbir görevi yerine getiremeyeceğini dile getiren Acu, “Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Gerçek hukukçu delillere göre karar verir.” dedi. Acu, Anayasada tanımlanmış yüksek mahkemeler ve adaylık süreçleri hakkında da bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer,  Oktay Acu’yu makamında ağırladı ve günün anısına Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince hazırlanan hediyeyi takdim etti.

 

 

Bu haber 1342 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...