"Ulusaldan Yerele Yaşam Boyu Yetişkin Eğitimi" TÜBİTAK Projesi Kapanış Çalıştayı Gerçekleşti

29 Temmuz 2015 18:49

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Eylem Kaya ve Prof. Dr. Songül Sallan Gül'ün proje yürütücülüğünü ve danışmanlığını gerçekleştirdiği "Ulusaldan Yerele Yaşam Boyu Yetişkin Eğitimi: Yansımalar ve Değerlendirmeler” projesinin kapanış çalıştayı, Gönen Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

TÜBİTAK 3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı tarafından desteklenen 113K066 nolu “Türkiye'de HEM, SEM ve İŞKUR Örneğinde Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme Uygulamalarına İlişkin Bir Araştırma” isimli projenin çalıştayına,  Gönen Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Büyükcoşkun, Eğitmen Fatma Çevikbaş, Kursiyer Saliha Engin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Turan Kocabıyık, Eğitmen Büşra Saygın, Isparta Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü’nden Aktif İşgücü Programları Şefi Nadir Sökmen, Uzman Hüseyin Yeşilyurt, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Reşat Çaylak katıldı.

Çalıştayda, ulusal ve yerel bağlamda yetişkin eğitimi ve yaşam boyu öğrenme uygulamaları HEM, SEM ve İŞKUR örneğinde ele alındı. Türkiye'de yaşam boyu yetişkin eğitiminin yaygınlaşması ve niteliğinin artırılması için nelerin yapılması gerektiği, kamusal dinamiklerin ve yerel işbirliği mekanizmalarının nasıl harekete geçirebileceği üzerinde değerlendirmeler yapılarak karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu.

Proje Bursiyerleri Öğr. Gör. Arzu Erdinç, Arş. Gör. Fatih Kahraman ve Arş. Gör. Özlem Kahya Nizam'ın da yer aldığı etkinliğin sonunda ise tüm katılımcılara belgeleri verildi.

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...