Davraz futbol kulüplerinin gözdesi

28 Temmuz 2015 18:51

Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, günümüzde Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Kampusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ancak yatırım eksikliği önümüzde en büyük handikap.

20 yıllık bir geçmişe sahip olan Davraz Dağı kış Sporları Turizm Merkezi Türkiye’nin markası haline geldi. İngiltere, Hollanda, Rusya ağırlıklı olmak üzere Dünya’nın dört bir köşesinden kayak sporuna gönül verenler Davraz’ı tercih ediyor. Ancak Davraz, Yaz Sporları ve Kamp için de zengin bir donanıma sahip. Zira Davraz, oksijen deposu ve son yıllarda futbol kulüplerinin çekim merkezi haline geldi. Davraz Dağı Yaz Spor Turizmi için tanıtım ayağında da çok aktif. Ancak altyapı ve donanım açısından iyileştirme ve yatırımlara ihtiyaç var. Özellikle Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi için Davraz Dağı’na lisans verilmeli. Yatırım Tahsisi için yeniden ihaleye çıkılmalı ve futbol kulüpleri için en az 10 çim saha daha yapılmalı.

DAVRAZ’DA KAMP YAPAN TAKIMLARA EN İYİ OLANAKLAR SUNULUYOR

Türkiye, elverişli iklimi ve modern tesisleriyle son dönemde futbol takımlarının yeni sezon hazırlıkları için kamp yaptığı ülkelerden biri oldu. Yıldızı yükselen noktalardan biri de Isparta. Yeni sezon hazırlıkları için Yunanistan, İran, Suudi Arabistan, Katar, Türkmenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Romanya, Ermenistan ve Fas'ın üst düzey liglerinde mücadele eden 50'ye yakın takım sezon hazırlık çalışmalarını Türkiye'deki kamp merkezlerinde gerçekleştiriyor. Özellikle Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Nevşehir, Kocaeli Kartepe, Erzurum Palandöken, Ankara Kızılcahamam ve Isparta Davraz'daki tesisler, çevre ve yakın ülkelerin üst düzey liglerinde mücadele eden çok sayıda takıma ev sahipliği yapıyor. Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yabancı ülkelerden futbol takımlarının Türkiye'de kamp yapmasının önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bayındır, Türkiye'deki iklim ve tesislerin takımların kamp yapmasına oldukça elverişli olduğunu belirterek, ‘’Yabancı takımların kamp için Türkiye'yi tercih etmesi önemli bir kazanım. Türkiye, iklim çeşitliği ve modern tesisleriyle kamp yapan takımlara en iyi olanakları sunuyor. Antrenman ve diğer çalışmaların yapılması için her türlü tesis mevcut. Bu, hem yaz hem de kış dönemi için geçerli bir durum’’ dedi.

Bu haber 824 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...