Gönen mezunları hasret giderdi

28 Temmuz 2015 18:46

Gönen Mezunları Eğitim Kültür Derneği Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ve gönen Fen Lisesi müdürlüğünün düzenlediği, Gönen mezunlarının her yıl yaptığı Geleneksel Kuru Fasulye günü hafta sonu yapıldı.

Gönen Köy Enstitüsü mezunları, Gönen İlk Öğretmen Okulu mezunları, Gönen Öğretmen Lisesi mezunları, Gönen Fen Lisesi mezunları ile Gönen’de Öğretmenlik yapanlar ve çalışanlar bir kez daha buluştular.

Buluşma Köy Enstitüsünün yerleşkesinde, çamlar altında yapıldı. Isparta-Burdur-Denizli-Muğla(Fetiye)den gelen mezunlar katıldı. Ayrıca bu okulda görev yapan Hüseyin SEÇMEN, Ali İhsan ŞİRİNCAN, Tali ÖZDEMİR, Özbek İNCEBAYRAKTAR, İSMAİL SATIR, Ahmet YEŞİLYURT ve İlhami ARSLAN  öğretmenlerimiz katıldı.

Protokol olarak Göne Kaymakamı Coşkun ÖZTÜRK ve Gönen Belediye Başkanı Ahmet DOĞAN, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bilge HÜRMÜZLÜ Yeni Kuşak Köy Enst. Derneği Isparta ŞB yöneticileri, Gönen mezunları derneği yöneticileri hazır bulundu.

Burdur Fakir-Der’den Yusuf ÇAKAN, YKKD İzmir Genel Merkezden Başkan yardımcısı Mustafa ÖZDEMİR, Mersin Şube Başkanı Serdar ERKAN, Denizli Şube Başkanı Ayşegül ODABAŞI, Isparta Eğitim İş Başkanı Levent ÇAKAN, Eğitim-Sen Başkanı Rıfat GÜRBÜZ ve yönetimleri katıldı.

Isparta CHP il Başkanı Senayı DEMİRKOL ve yönetimi, CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar ÜZÜMCÜ ve yönetimi, CHP Gönen İlçe Başkanı Yusuf ŞENGÜL ve CHP İl Genel Meclisi üyesi Kamil İÇÖZ katıldı.

Program Atatürk ve Silah Arkadaşları aramızdan ayrılan eğitim emekçileri için saydı duruşuna, takiben İstiklal Marşı söylendi. Tüm mezunlar hep beraber ÖĞRETMEN MARŞINI canlı ve heyecanlı bir şekilde söylediler.

Gönen mezunları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Halil ŞEN açılış konuşmasını yaparak. Katılımcılara hoş geldin dedi. Okuldan mezun olanlar ve çalışan öğretmenler konuşmalarını yaptılar ve anılarını anlattılar.

Yeni Kuşak Köy Ent. Derneği Isparta Başkanı Ahmet GENÇTÜRK konuştu. Gençtürk konuşmasında tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek saygı ile selamladı. 1940 yılından bugüne kadar 75 yıl içinde dört kuşak mezun veren Gönen Öğretmen okulu bunca mezun verdi, mezun vermeye devam edecek dedi. Gönenin Türkiye’nin aydın insanlarını yetiştien bir kurum olduğunu hatırlattı. Mandolin çalmayı, güzel yazmayı, resim yapmayı, üretmeyi, çağdaşlığı, halk oyunu oynamayı ve ağaç dikmeyi bu okulda kazandığını belirtti. Son olarak 16-17-18 Ekim 2015 tarihinde Isparta Barida Otelde yapılacak 5. Akdeniz buluşmasına, katılımcıları davet etti.

Program anıları anlatarak, şiirler okunarak, müzik dinletileri yapılarak, halk oyunları oynanarak devam etti. 25. Yapılan bu buluşmada mezunlar bol bol sohbet ettiler, hasret giderdiler, öğrencilik anılarını tazelediler, yaptıkları çalışmaları, dik dikleri ağaçları konuştular.

Gönen Mezunu eğitimci yazarlar Hidayet KARAKUŞ- Kemal YALÇIN-Neşet GÖKOĞLAN okurlarına kitaplarını imzaladılar. Yemek hanede yenilen öğle yemeğinden sonra, 2016’da 26. Yapılacak Fasulye günüde buluşmak üzere Gönen mezunları vedalaştı.

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...