Ada bazlı İmar Planı doğalgaz yatırımını engelliyor..

27 Temmuz 2015 19:09

Emre, Gülcü, Dere, Yenice, Vatan ve Ayazmana gibi eski mahallelere gaz yatırımı götürülemiyor. Sebebi; 2006'da revize edilen imar planında yolların kapatılması. Ama yollar gerçekte kullanımda.

Isparta Belediyesi'nin en son 2006 yılında genel imar revizyonu adı altında uyguladığı ada bazlı imar eski mahallelerde bugün doğalgaza erişimi engelliyor. Nedeni ise, imarda yollar kapalı, ama gerçekte o yollar var ve kullanılıyor. Emre, Gülcü, Dere, Yenice, Vatan ve Ayazmana gibi eski mahallelerde imarda artık yol olarak görülmeyen yollara Torosgaz A.Ş tarafından doğalgaz yatırımı yapılamıyor. İmarda yol olarak görülmediği için bu mahallerde yüzlerce kişinin kullandığı yollara doğalgaz borusu döşenemiyor. Boru döşenemeyince de yol kenarındaki evlere servis hattı kurulamıyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Doğalgaza erişimin mümkün olmadığı mahallelerde vatandaşlar tepkili. Mağdur insanların çoğunlukta olduğu mahallelerden birisi de Emre. Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Süvay, mahalle sakinlerinin doğalgaza erişim konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi. 2006 yılında Emre'yi de kapsayan ada bazlı imar uygulaması yapıldığını hatırlatan Muhtar Süvay, "bu uygulama nedeniyle mahallemizin yolları ada bazlı olarak bir araya getirilmiş. Artık yol olarak görünmüyor. Ama gerçekten bu yollar var hala kullanılıyor. Ada bazlı imar uygulaması kapsamında buralara müteahhit ne zaman gelecek? 25­30 yıl müteahhit mi bekleyeceğiz. Bu insanlar elektrikten, sudan ve kanalizasyondan faydalanıyor ama doğalgazdan faydalanamıyor. Sorunumuzu Valimize ve belediye başkanımıza ilettik. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

İMARA GÖRE YATIRIM YAPABİLİYORUZ

Öte yandan Torosgaz A.Ş Genel Müdürü Oktay Küp, doğalgaz yatırımlarını imar haritasına göre yaptıklarını söyledi. İmarda yol olarak görülmeyen yerlerde doğalgaz yatırımının yapmanın mümkün olmadığını belirten Küp, "Normalde yol olarak görünen yerlere bakıyorsunuz imarda yok. Artık yol olarak gözükmüyor. Biz de yatırımlarımızı bir plan dahilinde yapıyoruz. Maalesef buradaki vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Bazen de imarda yol olarak görülen yer bir bakıyorsunuz kapanmış, artık yol yok. Bu tür sıkıntılı durumlar olabiliyor. Biz ne kadar çok insanımıza doğalgaz ulaştırırsak o kadar iyidir. Amacımız tüm Isparta'ya bu hizmeti sunmak" şeklinde konuştu.

 

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...