“Sorun üreten değil sonuç üreten taraf olmak istiyoruz”

25 Temmuz 2015 13:39

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, belediye ile yapılacak arka takası ve yine özel idare alanına yapılacak öğrenci yurduyla ilgili Belediye Başkanı Günaydın’a cevap vererek ‘’Aldığımız kararlar Isparta’nın hak ve menfaatlerini koruyacak şekilde alınan kararlardır. Biz meclis olarak bugüne kadar hep yapıcı olduk, siyaseti gözetmedik. Sorun üreten taraf değil sonuç üreten taraf olmak istiyoruz’’ dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hem eski İl Özel İdare alanı-Böcüzade parkı takası hem de İl Özel İdare’nin alanına yurt yapılması konusuyla ilgili sert yorumlarına cevap verdi. İlk olarak takas konusunu değerlendiren Başkan Bolat, aradan geçen süreci anlatarak sözlerine başladı. Takas işleminin başlangıç noktasının bir önceki meclis döneminde start aldığını bildiren Bolat, bilirkişilerin eski İl Özel İdaresi arsasının 12 milyon lira, Böcüzade Parkı’nın da 36 milyon lira olduğunu tespit ettiğini söyledi. Takasın halen gerçekleştirilememesinde sorunun aslında buradan başladığına dikkat çeken Bolat, şunları söyledi; ‘’Belediye kanadı fiyat farkından dolayı takas işleminin olmayacağı bildirildi. İl Özel idaresi arsasının karşılığında SD Kongre Merkezi arkasındaki Böcüzade Parkı’ndan 6 bin m2’lik bir alanı bir belediye başkan yardımcısı ve belediyedeki teknik arkadaşlar bize bildirdiler. Ben de buna tek başıma karar veremeyeceğimi ve meclis üyesi arkadaşlara bunu sunacağıma söyledim.

TÜM MECLİS OY BİRLİĞİ İLE 11-12 BİN M2 YER TALEP ETTİ

Temmuz meclisimize bu durumu taşıdık. Mecliste imar komisyonundaki arkadaşlar ve teknik arkadaşlarla yapılan çalışmalarda Kongre Merkezi ile Terminal Camii arasındaki parsel sınırından bir üst caddeye bir dik atılarak yaklaşık 11-12 bin m2 yeni bir parsel oluşturularak o arazinin takas edilebileceği kararı çıktı. Bu karar sadece AK Partili meclis üyeleri tarafından alınan karar değildir. Gerek MHP’li gerekse CHP’li üyelerimiz tarafından da oybirliği ile Isparta menfaatleri doğrultusunda vermiş oldukları bir karardır. Kendi başımıza buyruk bir iş yapmıyoruz. Sayın Valimiz, Milletvekilleri ve teknik personelle yapılan istişareler sonucunda alınan bir karardır bu. Bizim almış olduğumuz karar 420 bin Ispartalının sorumluluğunu ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir karardır.

KENDİSİNE KARŞI TERBİYEMİ HİÇ BOZMADIM

Bu yaşananlardan sonra Sayın Başkan bir takım ithamlardan bulundu. Ben bugüne kadar hiçbir basın açıklamamda ve özel sohbette Sayın Başkan ve Sayın Yusuf Ziya Günaydın haricinde bir ithamda bulunmadım. Ama kendisi ‘ey meclis, ey meclis üyeleri, ey meclis başkanı’ şeklinde ifadelerde bulundu. Arkasından ‘sen orada oturuyorsun vızır vızır konuşuyorsun’ dedi. Biz yıllardır konuşan Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. Meseleler konuşarak halledilmek için vardır. Biz sorunlarımızı konuşarak çözeceğiz. Ben kendisine karşı bugüne kadar hiç terbiyemi bozmadım. Ne almış olduğum aile terbiyem ne aldığım siyasi terbiyem ne de kişiliğim, karakterim buna müsait değildir.

ALDIĞIMIZ KARARLAR ISPARTA’NIN HAK VE MENFAATİNİ KORUYACAK ŞEKİLDEDİR

İl Özel İdaresi Isparta’ya gelecek hizmetler noktasında sorumluluğu hat safhada olan 2 kurumdan bir tanesidir. Dolayısıyla her 2 kurumun da birbirine küsmesi, darılması gibi bir lükse hiçbir kimse sahip değildir. Isparta’ya yapılacak yatırımlar noktasında şahıslar birbirine küsebilir, darılabilir. Ama kurumlar birbirine küsemez. Biz Isparta Belediyesi’ne muhtacızdır, belediye de bize muhtaçtır. Sayın Başkan Isparta’nın Şehrüleminidir. Ispartalı vatandaşlarımız kendisini Isparta’nın Belediye Başkanı olarak takdir etmişlerdir. Kendisinin 3. Dönemidir. Isparta’nın hak ve menfaatlerinin ne kadar korunması gerektiğini en az benim kadar iyi bilmektedir. Çünkü kendisi ustalık dönemindedir. Bizim burada aldığımız kararlar Isparta’nın hak ve menfaatlerini koruyacak şekilde alınan kararlardır. Biz meclis olarak bugüne kadar hep yapıcı olduk. Siyaset gözetmeksizin Isparta’ya bir hizmet yapılacaksa bu konuda yapıcı olduk. Sorun üreten taraf değil sonuç üreten taraf olmak istedik.

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YETERİNCE YERİNE GETİRDİĞİMİZE İNANIYORUM

Bize iletilen 6 bin m2’lik teklifin karşılığında 11-12 bin m2’lik bir alanı meclis üyelerimizle ortak bir kararla takas edilebileceği görüşünü bildirdik. Yeni bir teklif gelirse onu yine meclisimize taşırız. Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın hak ve menfaatleri doğrultusunda bir teklif gelirse meclise taşırız ve konuyu tekrar gündemimize alırız. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yeteri kadar yerine getirdiğimize inanıyorum.

ESKİ İL ÖZEL İDARE ALANI YEŞİL ALAN DEĞİL TİCARİ ALANDIR

Orası yeşil alan ilan edilmedi. Koruma amaçlı imar planına dahil edildi. Bir önceki dönemde alınan Isparta Belediyesi Meclis kararları ortadır. Emsal 5 kararı alınmıştır ve ticari sahadır. Şuanda yeşil saha değildir. Aynı şekilde Böcüzade’de ticari sahadır.’’

MAALESEF İŞADAMLARINA ALANI KARŞILIKSIZ VERMEMİZE RAĞMEN OLUMLU YANIT GELMEDİ

Öte yandan İl Özel İdaresi’ne ait eski SSK hastanesinin arkasındaki alanla ilgili yorumlara da cevap veren Başkan Bolat, şöyle devam etti; ‘’Sayın Başkan öğrenci yurduyla ilgili ‘cinayet kadar kötü bir karar’ demiş. Isparta’nın dışında yaşayan Ispartalı büyük işadamları var. Bunların içerisinde Yeşil Kundura’nın sahibi var, Adil Işık var. Ahmet Nedim Karasoy ve Atakan Yazgan var.  Fakir öğrencilerin, paralel yapının eline düşmüş öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için biz yine burada taşın altına gövdemizi koyduk. Bu işadamlarıyla sayın valimiz ve milletvekillerimizin katıldığı 2 toplantı yaptık. Isparta’nın yurt sorunu var. Bu soruna çözüm bulmak adına sayın valimiz ve milletvekillerimiz davet ettiler. Maalesef bu Ispartalı işadamlarımızdan olumlu yanıt gelmedi. Bu işadamlarımıza karşılıksız bedel beklemeksizin bu yurt arazisi verelim teklifi yapıldı. 15 yıl KYK ve kira garantili bir yer. 100 bin m2’lik alan bedel beklemeksizin verelim teklifi yapıldı.

BEDELSİZ OLARAK VERMEYE HAZIRLANIRKEN 350

ÖĞRENCİLİK YURT VE 10 BİN M2 KAZANIMIMIZ OLDU

Sayın Başkan ‘alan sessizce verildi’ demiş. Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’nde ilana çıkılarak, Isparta yerel ve ulusal basına ilan verilerek, ihaleye çıkıldı. İlanlar sonucunda 4 firma ihaleye girdi. En son verilen rakam yüzde 6’da katıldı. Pazarlıklar sonucunda özel idarenin arazisi kat karşılığı olarak yüzde 7 alıcı firmaya verildi. Bu tamamen kanunlar çerçevesinde yapılmıştır. Biz burayı bedelsiz olarak Isparta’ya yatırım yapılması için verecekken 350 kişilik yurt yeri ve 10 bin m2’lik alanın özel idareye tapusu verilmek üzere anlaşma sağlanmıştır. Bu alan eski SDÜ’nün yanında eski SSK Hastanesi arkasındaki 100 yıldır kullanılmayan taşlık atıl bir alandır. Biz bu alanı en geç seneye Ağustos ayında teslim edilmek üzere verdik ve Isparta’ya kazandırdık.’’

Bu haber 930 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...