Otoparklar uygun fiyatlı olacak

25 Temmuz 2015 09:49

Isparta Belediyesi tarafından Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski Binası arkasındaki belediyeye ait yer altı 4 katlı otopark çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 3 bin 600 metrekare oturum alanına sahip olacak ve toplamda 14 bin 400 metrekare inşaat alanlı otoparkın 4.kat hafriyat alımlarına gelindi.

Otopark yapım sahasında çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehrin altyapı sorununu çözdüklerini ve ardından otopark yapımlarına başlandığını söyledi. Günaydın, Belediye önü, Halı Sarayı altı ve Çelebiler Mahallesi otoparklarının yapımına devam edildiğini, buna ilave olarak iki otopark yapımına en kısa zamanda başlanacağını aktardı. Otopark yapımlarında ileri teknoloji kullanıldığını ve otoparkların her yönüyle uzun yıllar hizmet etmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çelebiler Mahallesi yer altı katlı otoparkımız 2016 yılının 6.ayında bitecek. Ancak biz bu tarihi 2.aya çekmek istiyoruz ve şu andaki çalışmalar bu yönde” dedi.

Otoparkların tamamlanmasının ardından otopark ücretlerinin de genel maliyetler üzerinden hesaplanacağını ve işletme masraflarının çıkmasıyla birlikte park ücretlerini ucuz yapacaklarını dile getiren Günaydın, gerek otopark yapımları, gerekse işletilmesiyle ilgili olarak Türkiye’ye örnek olmak istediklerini belirtti.

Belediyenin otopark yapımlarının yanı sıra Meclis’te aldıkları karar gereğince yeni yapılan özel mülkiyetlere de otopark zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Başkan Günaydın, belediyenin otopark yapımlarının tamamlanmasının ardından bisiklet yollarına geçileceğini, şehirdeki otopark yapımlarının 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağını aktardı.

Mecliste aldıkları özel mülkiyetlere otopark zorunluluğunun önemine dikkat çeken Günaydın, rezidans tipi konutlarda ise daire başına iki otopark zorunluluğu getirmeyi planladıklarını bu kararında 2016 yılında alınabileceğine işaret etti. Yine bazı site tarzı yapılarda ana giriş kapılarına her daire için bir araç girebilir, ikinci araç dışarıda bırakılacaktır ibaresi ile misafir araçlar giremez ibarelerinin bulunduğunu anlatan Günaydın, konutlar için de otopark alanının bulunmasının ne kadar zorunlu bir konu olduğuna dikkat çekti.

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...