Esnaf katı atık mağduru

23 Temmuz 2015 18:55

ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, başta derici esnafı olmak üzere büyük işletmecilerin katı atıkların taşınması ve yok edilmesi konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Sanayi ve Ticaret Odası(ITSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, özellikle derici esnafıyla birlikte büyük işletmelerin yaşadığı katı atık sorununa değindi. Esnafın ve işletmecilerin katı atıkların taşınması ve yok edilmesi konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ileri süren Çelik, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bunların yok edilmesini ve kaldırılmasını istiyor. Ama bazı esnaflarımızda maalesef imkânsızlıklar nedeniyle yok edememe veya yakamama durumundalar. Özellikle katı atıklardan biriken maddelerin yakılmasıyla ilgili belki BAKA destekli bir çalışma yapılabilir. Bir alan tesis edilebilir. Bu yerler vakıf, hazine arazisi olabilir veya özel idareden tahsis edilecek bir arazi ile belediyemizin de katkılarıyla, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün de koordinesiyle bu katı atık maddelerinin ya araziye uygun olanların gömülmesi ya da yakılması şeklinde bir çalışma yapılması gerekiyor. Esnafımız bu yönden büyük sıkıntılar yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan bu konuyla ilgili Valiliğin koordinesinde ilgili kurumların bir çalışma yürüttüğü belirtilerek, bu çalışmaya ITSO’nun da dahil edileceği bildirildi. 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...