Denetimler sıkılaştırıldı

23 Temmuz 2015 18:43

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban, İl Tütün Kontrol Kurulu'na bağlı denetim ekiplerinin yılın ilk 6 ayında 179 kişi ile 82 işyerine idari para, 3 işyerine de kapatma cezası verdiğini açıkladı.

Tam Dumansız Türkiye sloganıyla yola çıkılan ve sigara tüketiminde önemli ölçüde düşüş sağlayan sigara yasağı Isparta’da da uygulanıyor. İl Tütün Kontrol Kurulu'na bağlı denetim ekipleri,  hem yasağa geçit vermiyor hem de kapalı mekânlarda sigara kullanan ve kullandıranları yakın takibe alıyor. Denetim ekipleri 2015 yılının ilk 6 ayında adeta ceza yağdırdı.

179 KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ

Denetim rakamlarının İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban açıkladı. Özçoban, “2015 yılındaki denetimlerimizde toplam 6 aylık içerisinde 4927 işletme denetlenmiş olup bununla ilgili 179 kişiye idari para cezası, 72 işyerine idari para cezası ayrıca yasal uyarı yazısı bulunmadığından dolayı 5 işyerine yine cezai işlem uygulandı. Ayrıca 3 işyerine de kapatma cezası verildi” dedi.

DİĞER İLLRE GÖRE DURUMUMUZ İYİ

Öte yandan Isparta’da esnafın ve halkın sigara yasağına alıştığını belirten Özçoban, “Diğer illere baktığımızda ilimizin durumu iyi. Ancak denetimlerimiz devam edecek. Denetimlerimiz ceza amaçlı değil eğitim amaçlıdır. Eğitim olarak denetim yapıyoruz ama uymayanlara ceza yazıyoruz. Kış aylarında genellikle kapalı mekânlarda tüketim yapılıyor. Ancak geçmiş yıllara göre ilimizde sayı giderek düşüyor. Artık işletmecilerimiz ve halkımız bu konuda daha hassaslar” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...