“GÖLCÜK TURİZME KAZANDIRILACAK”

22 Temmuz 2015 18:20

Gelişim planı revize edildikten sonra Koruma Amaçlı İmar Planı da yapılan Gölcük bambaşka bir görünüme bürünecek. Çocuklar için masal dünyası, gençler için macera parkı, sporcular için yürüyüş alanları ile su sporları ve doğaseverler için Botanik bahçe gibi konsept projeler Yeni Gölcük’te yer alacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı üzerinde çalışılan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca çalışmalar üzerine gelen bazı yorumlardan rahatsızlığını da dile getiren Yılmaztürk, ‘’Gölcük Isparta’nın kızıl elmasıdır. Biz 3 yıldır Gölcük üzerinde çalışıyoruz. Bir hata yaparsak Isparta’nın kaderiyle oynamayalım diye ince eleyip sık dokuyoruz. Çalışmalarımızda insanların tüm ihtiyaçlarını görebilmeye odaklandık’’ dedi.

TURİZME YÖNELMEMİZ GEREKİYOR

Önce Gölcük Tabiat Parkı’nın kullanış amacını açıklayan Yılmaztürk, ‘’Halkın eğlence ihtiyacını gidermek için tanımlanır. Gölcük Tabiat Parkının ormanı doğal değildir. Ormanı 1970-2000 yıllarında ağaçlandırılan alanlardır. Bu alanda normal herhangi bir ormanımızda görebileceğimiz hayvanlar var. Bunlar tilki, tavşan ve sürüngenler. Çok özel alanı endemik bir hayvan, ya da korunması gereken bir hayvan yoktur. Bu anlamda Isparta’da son zamanlarda 2 sektör öne çıkıyor; Biri mermercilik diğeri de turizm. Turizmde emekleme sezonunu yaşıyoruz’’ dedi.

GÖLCÜK’Ü YELLOWSTONE VE ÖZGÜRLÜK ANITINI YAPANLAR PLANLAYACAK

Öte yandan Gölcük için hazırlanan projelerden detaylar veren Yılmaztürk, şunları söyledi; ‘’Isparta, 2023 Turizm Strateji Eylem Planında, eko turizm alanı olarak geçiyor. Isparta’da bu nüfusu istihdam edebilmek için Isparta’nın güçlü yerleri olan milli parkları, tabiat parkları, güzel alanların projelendirerek Türk turizmine kazandırmamız gerekiyor. Yellowstone milli parkını yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor. Bizim ülkemiz Amerika’dan daha zengin değildir. Bu alanları kullanacağız ve ülkemize kazandıracağız. Ülkemizin istihdama ihtiyacı vardır. Bu anlamda Gölcük’te bir yol haritası çizdik. Önce gelişim planını revize ettik. Bunu sit komisyonundan geçirdik. Hatta Antalya’da dahi örnekleri azdır Koruma Amaçlı İmar Planı yaptık. Yanlış olmasın diye her şeyi kitabına ve doğaya uygun yaptık ve onaylandı. Şuanda üçüncü aşama olarak buranın taslak projesi verildi. Fantastik bir proje yapmıyoruz. Yellowstone ve özgürlük anıtını planlayan ekip buranın ihalesini aldı. Gizli kapılar arkasında bir çalışma yürütmüyoruz. Proje Kent Konseyi ya da İl Genel Meclisine gelecek. İlgili hocalarımız bu projeyi savunacaklar. Herkes projeye katkı koyma ve eleştirme hakkına sahiptir. Proje bu eleştiri ve katkılardan sonra son halini alacaktır.

ÇOCUKLAR İÇİN MASAL DÜNYASI YAPACAĞIZ

Projeler ihtiyaç analizinden hedef analizine gider. Biz önce Isparta’nın neye ihtiyacı var, bunu belirledik. Gölcük’te kim nerede ne görmek istiyor, bunu belirledik. 7 yıldızlı otel yapalım diyenler vardı. Bu absürt bir projeydi. Gölcük’ü ikinci sınıfa atacak bir yapı yapılmamalı. Gölcük’ü önce konum olarak aldık. Gölcük, Burdur ve Sagalassos’a yakın. Bu arada ring hattı oluşturacağız. Bunun çalışmaları devam ediyor. Gölcük’te günübirlik piknikçilerin ihtiyaçlarını görecek şekilde yerler yapacağız. Korunan alanlarımız ülkemizin bir aynası ve imajıdır. Kültürümüzü yansıtan objeler olsun dedik. Türkiye’de bir örneği yok. Ne yapacağımızı biliyoruz. Keloğlan, Nasrettin Hoca, Sarı Kız gibi çizgilerimizi taşıyan bir masal dünyası yapacağız. Gölcük’ün mikro iklimi var. Bu spor kondisyonu için Avusturya iklimine yakındır. 2 spor sahası, 2 antrenman sahasına bunu tamamlayan tenis ve basket kortu olan bir spor kompleksi olacak. Ayrıca at sporları ve bisiklet parkurları olan bir alan belirlendi.

GENÇLER İÇİN MACERA PARKI YAPACAĞIZ

Isparta, üniversite şehri olma yolunda. 60 bin nüfuslu bir yer. Burdur 20 bin nüfuslu üniversite. Böyle bir üniversite gençliğinin eğlenme için gittiği yer Antalya’da. Isparta, Antalya’dan daha mı zengin? Onlara macera parkı yapacağız. Yerleri belirlendi, projelendirme aşamasında.

ROSERYUM BOTANİK BAHÇESİ OLUŞTURULACAK

Türk halkı doğaseverdir. Bu birilerinin tekelinde değildir. Meyveciliğin başkenti Isparta olduğu için bu konuda üniversite ile işbirliği yapılarak iyi tarım örnekleriyle meyve parselleri oluşturulacak. Roseryum botanik bahçesine yer verilecek. Bunların hepsi şuanda konsept halindedir. Ayrıca çok eleştiri aldığımız bir konu vardı. Göl yüzeyi kullanıma kapalıydı. Çalışmalarımızda su sporlarına açılacak. Bir de konaklama tesisi olmayacak. Yorum yapanlar bilgi sahibi olmadan lütfen fikir sahibi olmasın. Telefonum sürekli açık. Arasınlar bizzat kendim bilgilendireyim. Biz devlet kurumuyuz ve şeffaf olmak zorundayız. Biz kimseye rant sağlamayız. Gölcük ihaleye verilmiştir. İhaleye sadece Yakaören köyü muhtarlığı katılmıştır. Çok da rant getiren bir yer değildir.

GÖLCÜK ISPARTA’NIN KIZIL ELMASIDIR

Gölcük Isparta’nın kızıl elmasıdır. Biz 3 yıldır Gölcük üzerinde çalışıyoruz. Bir hata yaparsak Isparta’nın kaderiyle oynamayalım diye ince eleyip sık dokuyoruz. Çalışmalarımızda insanların tüm ihtiyaçlarını görebilmeye odaklandık. Vatandaşlarımız taleplerini proje esnasında getirebilirler.

GÖLCÜK’E YÜRÜYEREK GELİNEBİLECEK

Dere Mahallesi’ndeki yol Gölcük’e yaklaştırıyor. Isparta’nın güney kısmı çoğunlukla memurların olduğu bölüm. 4 km kadar bir mesafe var. Kapının girişini anıtsal olarak yaptık. Geri kalan kısmını da ekonomik duruma göre yapacağız. Bir yürüyüş parkuru yapacağız. Gelen insanlar yürüyerek gelebilecekler.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ

Projemiz kent konseyinde tartışıldıktan sonra detay proje safhasına girecek. 2016 yılında kazmayı vuracağız. Ondan sonra eşgüdümlü bir çalışmaya daha başlayacağız. Europark ağına gireceğiz. Onun için çok disiplinli çalışıyoruz. Bizim hata yapma şansımız yok. Fransa’da 52 Europark var. Türkiye’de hiç yok. İlk kez biz olacağız.’’

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...