“Yeni hükümetin kurulmasını bekliyoruz”

22 Temmuz 2015 18:02

Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, bir an önce hükümetin kurulması yönünde beklentilerinin sürdüğünü dile getirerek, acil çözülmesi gereken sorunları sıraladı.

Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulması yönündeki beklentilerinin devam ettiğini bildirdi. Tural, yeni hükümetle birlikte bekleyen sorunların çözülmesini beklediklerini söyledi.

K1 VE K2 BELGELERİNİ MESLEK ODALARI VEREBİLMELİ

Ahmet Tural, yeni hükümetten beklentilerini şöyle sıraladı: “4925 sayılı karayolu trafik kanunu kapsamında alınması zorunlu kılınan K1 ve K2 belgelerinde federasyonumuza bağlı meslek odaları tarafından verilmesi ve aynı zamanda bu belgelerde devir hakkının tanınması yönünde taleplerimiz vardır.

HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİ YÖNÜNDE TALEBİMİZ VAR

Yine karayolu taşıma yönetmeliğine göre C2 yeterlilik belgesi sahiplerine sonradan yapılan değişiklik ile uluslararası ve yurtiçi ticari eşya taşımacılığı yapma yetkisi verilmiştir. Yurtdışından ucuza aldıkları akaryakıtla varış güzergâhlarından boş gitmemek amacıyla bazen maliyetinin düşük altında bazen de mazot parasına gitmek suretiyle haksız rekabet oluşmaktadır. Bu da kamyoncu esnafımızı mağdur etmektedir. Bundan dolayı C2 yetki belgesi olmayan tırlar mağdur olmaktadır. Bu haksız rekabetin önlenmesi yönünde uluslararası veya yurtiçi taşıma yapılabilir ayrımı yönünde talebimiz var.

ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRMEK İÇİN SÜRE TANINMALI

Yurtiçi eşya taşımacılığında ton, iks, km esasına göre taban fiyat belirlenmelidir. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçlarda engelli taşımacılığına uygun hale getirilmesinde süre tanınmalıdır. Çünkü yeterli üretim olmadığı için esnafımız mevcut araçları yenileyememektedir.

HALEN 10 NUMARA YAĞ SATILIYOR

Maliye Bakanlığımızca alınan önlem ve yapılan denetimlere rağmen başta kaçak akaryakıt olmak üzere 10 numara yağ halen satılmaktadır. Vergi kaybı ve haksız rekabete yol açan, insan sağlığı açısından da tehlike yaratan bu durumun önlenmesi esnafımız açısından önemlidir. “

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...