Demirel’i unutmadılar

22 Temmuz 2015 18:01

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İslamköy’deki anıt mezarı Ramazan Bayramı boyunca yaklaşık 8 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Özellikle Demokrat Partililer, Demirel’i bu bayramda unutmadılar.

Ankara'da 17 Haziran'da vefat eden Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy Çalca Tepe'deki anıt mezarına ziyaretler sürüyor. Türk siyasi tarihinin 50 yılına damga vuran 'Baba' lakaplı Demirel'in, jandarma korumasındaki mezarı Türkiye'nin birçok yerinden gelenler tarafından ziyaret ediliyor. Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen bir personel de ziyarete gelenlerin sayısını tek tek bir deftere kaydediyor. Demirel'in mezarını 17 Temmuz arife gününden Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

DEMİREL'E VE ONUN YOLUNDA OLANLARA HAYRANIM

Anıt mezarın başında dua edenler mezarın yanındaki özel deftere de Demirel'le ilgili duygularını aktardılar. İzmir'den geldiğini belirten 87 yaşındaki Havva Özaltay, "1946 yılından beri demokratım, Demokrat Partiliyim. Demirel'e ve onun yolunda olanlara hayranım. Allah hepsine uzun ömür versin. Allah muhteşem Demirel'e huzur versin. Ahrette kavuştursun bizi" dedi. 12 yıldır Çalca Tepe'de görevli olduğunu aktaran Sait Fidan da "20 Haziran'da sayın cumhurbaşkanımızı defnettik. O günden bu yana ziyaretler sürüyor. Arife günü 2 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Bayramın 3 gününde de yoğun ziyaretçi akını oldu" diye konuştu.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...