Terziler köyü ‘ RET“ dedi

12 Kasım 2012 19:32

Yalvaç’ta  Sücüllü Belediyesi kapanmaktan kurtulamadı

Nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Yalvaç’a bağlı Terziler köyünü Sücüllü Kasabasına bağlayıp nüfusunu artırmayı amaçlayan  Referandumda 97 evet 147 hayır oyu çıktı..

Nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapatılması gündeme gelince bir çok belediye çeşitli kurtuluş reçeteleri hazırladı. Bunlardan birisi de Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü Beldesi idi.

Terziler köyünü mahalle olarak kendisine bağlamak isteyen Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı son 1 aydan bu yana Terziler köyüne sayısız hizmetler götürdü. Okul ve mezarlık duvarının yapımı, eksik kalan kanalizasyon hattının tamamlanması, kilit taş döşenmesi gibi hizmetler yapıldı.

Hatta geçtiğimiz Pazar günü köyde birlik ve beraberliğin tesisi için kazanlar kurulup yemekler verildi ve bu yemeğe İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Fen İşleri Daire Başkanı olan Sefer Kocabaş ve Vali Memduh Oğuz davet edildi. Çalışmalar sır gibi saklandı, bu birleşme çalışmalarını haber yapmak isteyen gazetecilere 'Aman kimse uyanmasın biri baltalar' denildi. Bugün yapılan referandumda önüne sandık konulan 250 Terziler köyü sakininden 147'si 'Biz halimizden memnunuz köy olarak kalmak istiyoruz' diyerek hayır oyu kullandı. 97 seçmen ise belediye sınırlarına dahil olmak istiyoruz anlamında evet oyu kullandı.

Referandumda Terziler köyünün Sücüllü kasabasına dahil edilebilmesi için 250 seçmenin en az 126'sının evet demesi gerekiyordu. Durum böyle olunca Terziler köyünü Sücüllü'ye bağlama hayalleri de suya düşmüş oldu. Son bir yasal düzenleme yapılmadığı takdirde Sücüllü kasabalıktan düşerek belediyesi kapanacak ve köy olarak kalacak.

GÜNEYKENT KURTULMUŞTU…

Bilindiği gibi; Kapatılması planlanan belediyeler arasında yer alan Gönen'e bağlı Güneykent Kasabasında da önceki hafta Pazar günü Gümüşgün Köyünde yapılan referandumda çoğunluk evet deyince Güneykent Belediyesi kapatılmaktan kurtulmuştu. Ancak, önceki gün aynı şekilde Terziler Köyünde yapılan referandumda ise hayır çıktı.

 

 

 

 

 

Bu haber 1732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...