İşte trafikteki acı tablo

15 Temmuz 2015 15:07

TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü, 2014 yılı karayolu trafik kaza istatistiklerini açıkladı. 2014 Yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerine göre; Antalya’da 7 142, Isparta’da 1 467, Burdur’da ise 959 adet ölümlü trafik kazası meydana geldi.

 2014 Yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri Antalya, Isparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel açıkladı.

“Karayolu trafik kaza istatistiklerine ilişkin veriler Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığının (JGnK) idari kayıtlarından derlenmekte ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında TÜİK tarafından yıllık olarak yayımlanmaktadır. Trafik kazası verilerindeki ölü sayıları kaza yerinde tespit edilen ölümleri kapsamaktadır. Toplam kaza sayısına tarafların kendi aralarında anlaşarak tutanak düzenledikleri maddi hasarlı kazalar da dahil edilmiştir. Karayolu trafik kazaları istatistikleri kurumumuz internet sayfasından kullanıcılara sunulmakta ve 2014 yılından itibaren ayrıca haber bülteni olarak da kamuoyuna duyurulmaktadır.

Ülkemiz karayolu ağında meydana gelen ölüm, yaralanma ve maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarına ait veriler, ülkemizde trafik faaliyetlerine yön verilmesi, güvenli trafik ortamının sağlanması ve trafik kuralları konusunda eksikliklerin belirlenmesi amacıyla üretilmektedir.

Trafik kazası: Karayolu üzerinde hareket halinde olan bir veya birden fazla aracın karıştığı ölüm, yaralanma ve zararla sonuçlanmış olan olaydır.

Maddi hasar: Yalnız kazaya karışan taşıtlar üzerinde meydana gelen kayıplardır.

Ölü: Kaza sonucu, kaza esnasında ölen sürücü yolcu ve yayalardır.

Yaralı: Kaza sonucu ölmemiş, ancak hafif veya ağır yara almış kişidir.

Yerleşim yeri: Azami hızı en fazla 50 km ile sınırlı araç trafiğine açık, polis ve jandarmanın görev alanı içinde yer alan ve karayolu trafiğine etkileri tespit edilmiş idari taksimatla belirlenmiş olan il, ilçe, köy veya mezra gibi yerlerdir.

Yerleşim yeri dışı: Karayolu Trafik Kanununda belirtilen hız sınırı ile araç trafiğine açık olan, polis ve  jandarmanın görev alanı içinde yer alan ve yerleşim yeri özelliği taşıyan yerlerdir.

Türkiye’de 168 bin 512 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi

Trafik kazalarında 3 bin 524 kişi hayatını kaybederken 285 bin 59 kişi yaralandı

Trafik kazalarında ölenlerin %42,7'sini sürücüler oluşturdu

Kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları %88,6 ile ilk sıradadır

Ölümlü yaralanmalı trafik kazasına 264 bin 936 adet taşıt karıştı

Ölümlü yaralanmalı kazalar en fazla Ağustos en az Şubat ayında oldu

Ölümlü yaralanmalı kazaların %65,9’u gündüz meydana geldi

 2014 Yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerine göre;

Antalya ilinde 7 142,

Isparta ilinde 1 467,

Burdur ilinde ise 959 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi”.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...