Isparta´da 17 Bin Öğrenci Yaz Kur´an Kursuna katılıyor

13 Temmuz 2015 19:19

Yaz Kur’an Kurslarına il genelinde 17 bin 800 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, geçen yıl itibariyle öğrenci sayısında ciddi bir artış söz konusu olduğunu ifade etti. Kurslar 21 Ağustos’a kadar sürecek.

İl Müftülüğünün düzenlediği  Yaz Kur'an Kurslarına Isparta merkez ve 12 ilçede 17 bin 800 öğrenci katıldığı bildirildi.

Yaz Kur'an Kurslarının önemine değinen İl Müftüsü Galip Akın, 686 Cami İmamı ve bin 200'e yakın öğretici görevlendirdiklerini  ve toplam 950 ayrı yerde Yaz Kur'an Kursu düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu sene her sene olduğu gibi Yaz Kur'an Kursu dolayısıyla camiler çocuklarımızla şenlenmeye devam ediyor. Keçiborlu'dan Yenişarbademli'ye kadar tüm ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizdeki camilerde Yaz Kur'an Kursları başladı. 21 Ağustos'a kadar devam edecek olan kurslarımız için kayıtlar 15 - 29 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Bu doğrultuda, il genelinde şuana kadar 17 bin 800 kayıt yaptırıldı. Geçen yıl itibariyle kursa kayıt yaptıran öğrenci sayısında ciddi bir artış söz konusu oldu. İl Müftülüğü olarak Yaz Kur'an Kurslardaki hedefimiz; Geleceğimiz, istikbalimiz olan o yavrularımız fatihasız, tahhi-yatsız, selat ve selamsız kalmasın. Namazını, ibadetini asgari ölçüde bilsin. Dini ve ahlaki bilgilerini bu camilerimizde bu çocuklarımız görse gelecekte ahlaklı, edepli yaşadığı cemiyette faydalı insanlar olsun gayreti ve amacındayız" dedi.

İl geneli 17 bin 800 öğrenciden sadece 8 bin 100'ünün merkezde kayıtlı olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Akın, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapıldığını kaydetti. Müftü Akın; "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile müştereken yürüttüğümüz programlarımız var bu çocuklarımız aynı zamanda sportif faaliyetler de yapıyor. Diğer kültürel etkinliklerde var. Bu etkinlikler çerçevesinde biz özellikle Kur'an eğitimi ile alakalı kısmıyla ilgileniyoruz.

Isparta Merkez'de 215 adet kursta 3 bin 800 erkek öğrenci ve 4 bin 300 kız öğrenci olmak üzere toplam 8 bin 100 öğrencimiz Yaz Kur'an Kurslarına gitmektedir. Merkez ilçe ve 12 ilçe ile birlikte Isparta genelinde ise 950 kursta 17 bin 800 öğrencimiz mevcuttur. Bu öğrencilerimiz Isparta Merkezde kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı olmak üzere, ilçe, kasaba ve köylerimizde ise kız - erkek öğrenci karma şeklinde Kur'an eğitimi görmektedir. Yaz Kur'an kursları Isparta genelinde Cami, Camilerin yanında yapılmış olan Kur'an Kursları ile yeterli olmayan yerlere ise okulların sınıflarını kullanarak gerçekleştiriyoruz. Kurslar ise, köy ve kasabalarda cami imamları, Isparta merkezde ise Kur'an Kursu öğreticileri tarafından verilmektedir" dedi.

Öğrenci velilerinden de duyarlılık beklediklerini vurgulayan Müftü Akın; "Velilerimizden bu hususta hem anlayış bekliyoruz hem camiye gelen çocuklarımıza yakınlık, ilgi ve alaka göstermesi hem de velilerimizin hocalarımızın yaptığı gibi maddi katkı sunmalarıdır. Gün oluyor çocuklarımıza kek, gün oluyor meyve suyu, dondurma ikramımız oluyor. Onların desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...