“Koalisyona da erken seçime de hazırız”

11 Temmuz 2015 10:31

Muhalefetin 3’lü koalisyonunun imkansız gibi göründüğünü belirten CHP İl Başkanı Demirkol; “AKP-MHP, AKP-CHP, AKP-HDP seçenekleri kaldı. MHP'nin tutumundan dolayı AKP'nin dışarıda olduğu bir koalisyon ihtimali zayıfladı. Çok zayıf görüyorum ama biz koalisyona hazırız. Ayrıca erken seçime de hazırız” dedi.

Hükümet kurma çalışmaları hakkında düşüncelerini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Baışkanı Senayi Demirkol,” Bizim parti olarak ilkelerimiz belli. İlkelerimiz ışığında her partiyle koalisyon yapmaya hazırız. Görülen o ki muhalefetin 3"lü koalisyonu imkânsız gibi görünüyor” dedi.

Demirkol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alınacak bir erken seçim kararında ön seçim yapılmaz gibi düşünüyorum. Çünkü ön seçim takvimi yetişmez. Mevcut adaylarla mı yoksa yeni adaylarla mı girilir ona Genel Merkez karar verir. Cumhurbaşkanının son yaptığı konuşmalara bakılırsa erken seçime gidiliyor gibi görünüyor. Geciktirme de bundan kaynaklanıyor. Görev vermek için bu kadar geciktirmenin anlamı yok. Bir an önce hükümetin kurulması lazım. Turlar başlayacak. Bizim parti olarak ilkelerimiz belli. İlkelerimiz ışığında her partiyle koalisyon yapmaya hazırız. Görülen o ki muhalefetin 3"lü koalisyonu imkânsız gibi görünüyor. AKP-MHP, AKP-CHP, AKP-HDP seçenekleri kaldı. MHP'nin tutumundan dolayı AKP'nin dışarıda olduğu bir koalisyon ihtimali zayıfladı. Çok zayıf görüyorum ama biz koalisyona hazırız. Ayrıca erken seçime de hazırız.

ERKEN SEÇİM SON SEÇENEK OLARAK DÜŞÜNÜLMELİ

Erken seçim son seçenek olarak düşünülmesi gerekir. Erken seçim ülkeye maliyet. Ayrıca yeni seçimin ardından 3 ay sonra bir seçim daha seçmene saygısızlık. Bu mesajı iyi okuyup hükümeti kurmak lazım. Belki ilk anda bizde AKP ile koalisyon olmaz diye tepki gösterdik. Ben de öyle açıklama yaptım. Ama ilkelerimiz kabul edilirse bu ülkeye hizmet etmek lazım."

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...