İnşaatı devam eden teknik lisede ilk etapta 4 bölüm açılacak

7 Temmuz 2015 19:23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisine yapacağı 10 bin m2’lik alanda 24 derslikli Teknik Lise inşaatı devam ediyor. Ağustos ayında inşaatı tamamlanması beklenen okul ilk etapta 4 bölümde öğrenci kaydı alacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde inşaatı devam eden Teknik Lisenin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Okula onay verdi. 8 bölümle açılması planlanan okul ilk etapta 4 bölümle eğitim verecek.

Geçtiğimiz günlerde MEB’in okulu onayladığını bildiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘’Ağustos ayında okulumuz bitecek. Yeni dönemde öğrenci alabileceğiz. Kayıt almaya başladık. Isparta’nın Sektörel bazda geleceğine ışık tutacak 8 bölümün açılması gerektiğini tespit etmiştik. Ancak Bakanlığımız 24 derslikli okulumuzun ilk etapta 4 bölümün açılıp 6 sınıf olacağını bildirdi’’ dedi.

Açılacak olan bölümleri açıklayan Başdeğirmen, ‘’Güneş ve rüzgâr enerjisi günümüzde oldukça önemli. Bunun için yenilebilir enerjiyle ilgili bir bölüm açıyoruz. Kaporta boya ile ilgili de bir bölüm açacağız. Bunda uygulamalı eğitim yapılacak. Güzellikle ve bakım bölümü olacak. Önümüzdeki yıl kozmetiğin değişik alanlarına yönelik bir bölüm olarak değiştireceğiz. Bir de itfaiyecilik bölümünü uygulamaya koyduk. Önümüzdeki yıllarda bunları farklılaştıracağız’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...