Ramazan tadında festival

7 Temmuz 2015 19:22

Bu yıl 39.sunu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali cumartesi günü etkinliklerle kutlandı.

Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalimizde eğlence düzenlenmedi. İlçenin kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinlikler saat 18:00’da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptı. Başkan Ünverdi konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Adem Çelik de aynı duygu ve düşüncelerle halkın mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçemizde en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai KİRİŞ aldı. Kiriş’in Ödülünü  Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet ARISOY, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet BAŞ, Mansiyon ödüllerini ise Emre YENİ ve Ali İhsan ÇETİNKAYA aldı.

Ödül töreninin akabinde Dolunay Grubu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirlerimiz iftarlarını açtılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubunun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...