“BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALI”

6 Temmuz 2015 19:21

7 Haziran’da yapılan genel seçimlerin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen  Genel seçimlerde milletin koalisyondan yana tercihte bulunduğunu belirterek “Siyasal belirsizlikten yatırımcılar rahatsız. Yatırımların önünün açılması için de koalisyon hükümeti hemen kurulmalı” dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen; “seçimlerinde biliyorsunuz tek başına bir iktidar hükümet kurma yetkisini alamadı. Bu durumda mutlaka bir koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor. Veya azınlık hükümeti veya yeniden bir seçim senaryoları var biliyorsunuz. Ama bizler işadamları olarak kesinlikle şu anda bu sonuçtan sonra bir koalisyon hükümetinin kurulmasından yanayız. Mutlaka ekonomimiz ve ülkemiz bu koalisyon ile yapılan yönetimi de görmek zorunda. Bunun da şu anda uygulamaya geçmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bu belirsizlik tabi iş adamları olarak bizim iş çevrelerimizi rahatsız ediyor. Bunun için mutlaka bir an önce hükümetin kurulması gerektiği inancındayız. Ve koalisyon hükümeti olarak kurulmasını da arzu ediyoruz. Bu belirsizliğin kaybolup bir an önce önümüzdeki dönemin ticari anlamda daha iyi geçirilmesi için de hükümet yetkililerinden bu konuda hem fedakarlık, hem destek ve hem de çok aşırı bir istekle bu işin yapılmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

“YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILSIN”

Siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımların yapılmadığına yönelik tartışmalara değinen  Başdeğirmen, yatırımcıların önünün açılması için bir an evvel hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.

Başdeğirmen; “İş çevresi kesinlikle belirsizlikleri sevmez. Sevmeyince de hiçbir zaman yatırıma girmez. Yatırıma girecek kişi mutlaka önünü görmek isteyecektir. Bir yatırımcı eğer bu işe emek veriyorsa, para yatırıyorsa, mutlaka daha sonra bunun olumlu şekilde geri dönmesi düşüncesiyle bir ileriye bakarak hareket etmek zorunda. Bunun fizibilitelerini yapmak zorunda, geleceği görmek zorunda, ufkunu açmak zorunda. Böyle bir belirsizlik ortamında da kolay kolay yatırıma girmek mümkün değildir. Onun için bir an önce yatırımcılarımızın da önünün açılması anlamında hükümetin kurulması gerekmektedir. 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...