Bakanlıktan onay çıktı

6 Temmuz 2015 19:19

İl Özel İdaresi ile Isparta Belediyesi'ni karşı karşıya getiren Türkiye'nin en büyük yükseköğrenim yurdu kampüs projesindeki kilit 2.kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda açıldı. Bakanlık, Özel idarenin arsa ayrıştırılması talebini onayladı.

Mensucat fabrikası arkasındaki 100 dekarlık taşınmaz için gereken imar planı tadilat izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alan İl Özel İdaresi ifraz işlemi için de Ankara’nın kapısını çalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, il özel idaresinin 100 dekarlık sosyal tesis ve yurt alanının arsa ayrıştırması talebini olumlu karşılayarak onayladı. Türkiye’nin en büyük yüksek öğrenim kampüsü projesinde şimdiki aşama ise inşaat ruhsatı. İl özel idaresinin inşaat ruhsatı talebi için Isparta belediyesine mi yoksa çevre ve Şehircilik Bakanlığına mı başvuracağı merakla bekleniyor. İl Özel İdaresi, inşaat ruhsatı sürecini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yürütmesi durumunda Isparta Belediyesi'nin 2 milyon TL'lik imar harcı kaybı olacak.

Öte yandan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Isparta Belediyesi'nin ifraz işlemiyle ilgili yaptığı açıklamaya yazılı bir cevap verdi. Cevapta şu görüşlere yer verildi: "Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda söz konusu alandaki değişiklik için Belediye Meclisi'nin kararının beklenebileceği ifade edilmektedir. Oysa Belediye Meclisi Temmuz ayını olağan tatil ilan etmiş olup, en erken ağustos ayı başında toplanabilecektir. İdaremizin gerek Kredi Yurtlar Kurumu ile yapılan protokol ve gerekse yurt inşaatı için yüklenici ile yaptığı sözleşme gereği, belirli bir takvim belirlenmiş olup, söz konusu işlemlerin yapılması için Belediye Meclis kararının beklenmesi İdarenin yasal yükümlülüklerini yerine getirememesi sebep olacaktır. Bu nedenle söz konusu problemin çözülmesi için ilgili mevzuat hükümleri gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilmiştir. Kaldı ki Belediye Başkanlığının bu konudaki sürecin başından beri süregelen olumsuz tutumu da dikkate alındığında Belediye Meclisinden ifraz kararının olumlu sonuçlanacağına dair ciddi şüpheler olup, yatırımın bir an önce hayata geçirebilmesi için Bakanlık yoluna başvurmaktan başka çare kalmadığı da görülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...