Tam Dijital Röntgen Cihazı Devlet’te hizmete girdi

3 Temmuz 2015 19:11

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın’ın girişimleriyle Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi’ne hibe olarak ilimizde tek olan tam Dijital bir Röntgen Cihazı hibe etti.

Sağlık Bakanlığı, Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın’ın girişimleriyle Devlet Hastanesi’ne hibe olarak tam Dijital Röntgen Cihazı gönderdi. Cihaz kurulum aşamasının ardından hastaların hizmetine girdi.

BAKANLIĞIMIZIN HALKIMIZA BİR HEDİYESİ

Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, bu cihazın bakanlığın Isparta halkına bir hediyesi olduğunu belirterek, “Bu anlamda Sağlık Bakanlığımıza, hükümetimize ve Sayın Osman Aydın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU CİHAZLA AVANTAJIMIZ ÇOK FAZLA”

Isparta Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümü Sorumlu Hekimi Dr. Ergün Ceylan ise cihazın Isparta’da tam Dijital Röntgen Cihazı olarak tek olduğunu bildirdi. Bu cihazla süreden tasarruf edildiği için günlük röntgen çekim sayısını artıracaklarını ifade eden Dr. Ceylan, “Hastalarımızın ve çalışanlarımızın radyasyon dozları düşecek. Hastalara yanlış çekilen röntgenlerin tekrarlanması düşecek. Bu cihazla avantajlarımız çok fazla” dedi.

5 DAKİKA İÇİNDE SONUÇ HEKİME ULAŞACAK

Devlet Hastanesi Radyoloji Sorumlusu Numan Akay da bu cihaz sayesinde hastaların artık sıra beklemeyeceğini söyledi. Akay, “Manüel cihazlarda sonuçlar birkaç gün sonra verilirken, bu dijital cihazda hastanın röntgen çekildikten sonra hekimin yanına gitme zamanı 5 dakikadır. 5 dakika içinde sonuç hekimin ekranına düşer. Ayrıca eskiden manüel çekerken hastalar beklemek zorunda kalıyorlardı.

Sonuç çıkıp çıkmadığı noktasında şüpheye düşüyorlardı. Bazen bekleme süresi uzuyordu. Dijitalle birlikte hastalarımız hızlıca sonuçlarını alıp evlerine gidebiliyorlar. Sonucu CD’ye basıp evine götürebiliyor. Bir ay sonra da gelse o sonucu bulup doktora gösterebiliyor. Ayrıca bu cihazın bizim açımızdan da artıları oldu.

Hastaya daha kolay ulaşıyoruz. Hastayla polemiklerimiz azalıyor. Çekim daha kolaylaştı. Artık film taşıma işinden kurtulduk. Radyasyon alma miktarımız azaldı” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...