Kiraz Festivali 4 Temmuz’da

29 Haziran 2015 18:41

Uluborlu Kiraz Festivalinin bu yıl 39’ncusu yapılacak. Uluborlu için gelenekselleşmiş festivalin ilk etabı 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Öte yandan, Uluborlu Kiraz Festivali ile özdeşleşmiş olan Yağlı Pehlivan Güreşleri ise Ramazan ayından sonra yani 1 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu Festival iki yıldır Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle mütevazi bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ünlü Sanatçıların sahne alma olayı Ramazan nedeniyle yapılmıyor. Bu doğrultuda Festival geçen yıl olduğu gibi bu yılda İlçedeki Kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinliklerle kutlanacak.

4 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak olan Festivalde ilk olarak Isparta’dan gelecek olan protokol  ve ilçe protokolünün katılımıyla İlçenin Cumhuriyet  Meydanında açılış töreni ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılacak.

Festival açılış törenine katılanlar daha sonra Cumhuriyet Meydanından  Kapalı Pazar alanına geçecekler ve etkinlikler burada devam edecek. İlçe halkının da hazır bulunduğu Kapalı Pazar Alanındaki etkinlikler Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin konuşmasıyla başlayacak. Başkan Ünverdi’nin konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Adem Çelik ve katılımları halinde Milletvekilleri ile Vali Vahdettin Özkan birer konuşma yapacaklar.

Festivalde açılış konuşmalarının ardından ilçede kiraz üreticiliği ile uğraşan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreninde dereceye giren üreticilere ödülleri verilecek. Etkinlikler, Belediye tarafından organize edilen iftar yemeği öncesi Dolunay Grubu’nun ilahileri ile devam edecek. İftar vaktinden hemen önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edilecek.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, geleneksel hale getirdikleri festivali bu yılda coşku içinde gerçekleştireceklerini belirterek, festivaldeki asıl amacın, halkın sosyal aktivitelere katılmasını sağlamanın yanı sıra, Uluborlu kirazının kalitesini, lezzetini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Uluborlu Kiraz Festivali ile özdeşleşmiş olan ve geçtiğimiz yıllarda Festivalin ikinci günü yapılan Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri ise Ramazan ayından sonra yani 1 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

1 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Uluborlu Er Meydanında gerçekleştirilecek olan 39. Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yaklaşık 450 pehlivan güreş tutacak.

Festivalin gerek 4 Temmuz’daki bölümüne gerekse Güreşlerin yer aldığı 1 Ağustos’taki bölümüne Devlet Büyüklerinden kimin geleceği ise henüz netlik kazanmadığı bildirildi. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Festivalin Güreş müsabakaları bölümüne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gelmişti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kıran kırana geçmesi beklenen müsabakalarda işadamları arasında ‘Ağalık’ yarışmasının çetin geçmesi bekleniyor. Öte yandan, güreş müsabakaları sonrasında dereceye giren pehlivanlar için ödül töreni düzenlenecek.

Bu haber 1006 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...