Tüm derslerde 86 ortalama ile kitlesel başarı!

29 Haziran 2015 18:40

TED Isparta Koleji 8.sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sistemine göre Kasım ayında yapılan TEOG-1 Sınavında olduğu gibi Nisan ayında gerçekleştirilenTEOG-2 Sınavında da tüm derslerde 100 üzerinden 86 ortalama ile büyük bir başarıya daha imza attı. Bireysel başarıdan ziyade kitlesel başarının önemli olduğunu vurgulayan TED Isparta Koleji Okul Müdürü Hüseyin Şataf, bu başarının tesadüf olmadığını söyledi.

AKADEMİK DANIŞMANLIK TAKİP SİSTEMİ İLE

ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK DURUMLARI BİRE BİR TAKİP EDİLİYOR

TED Isparta Koleji Okul Müdürü Hüseyin Şataf, öğrencilerin TEOG Sınavlarına hazırlanış sürecini şöyle aktardı: “ Öğrencilerimiz, 6.sınıftan itibaren düzenli olarak deneme sınavlarına girerek soru tiplerini öğreniyorlar. Her bir öğrencimizin akademik durumu, Akademik Danışmanlarımız ve Rehber Öğretmenlerimiz tarafından bire bir takip ediliyor. Bu süreçte ailelerimizle sürekli işbirliği yapıyoruz, öğrencinin akademik durumu ile ilgili geri bildirimler veriyoruz. Ailelerden de öğrencinin ev ortamındaki çalışma süreçlerini takip ediyoruz. İhtiyaç halinde öğrencilerimiz PDR Uzmanımızla birlikte ders çalışma planı hazırlıyorlar. Akademik Danışmanlarımız öğrencilerimize her dersle ilgili haftalık hedefler koyuyor ve takibini yapıyor.

BİREYSEL VE GRUP ETÜTLERİ İLE ÖĞRENCİLERİN DERSLERDE

ÖĞRENME EKSİĞİ OLDUĞU KONULAR TAMAMLANIYOR

Öğrencilerin deneme sınav sonuçlarına göre derslerde öğrenme eksiği oldukları konular saptanıyor; bireysel ve grup etütleri yapılıyor. Böylece öğrenciler, öğretmenlere bire bir sorularını sorarak derslerdeki konu eksikliklerini tamamlama fırsatı buluyor.

TEOG ÖNCESİ HAZIRLIK KAMPLARI İLE ÖĞRENCİLERİNİ

 HEM AKADEMİK HEM DE PSİKOLOJİK OLARAK SINAVA HAZIRLIYORLAR

Sınavlardan 15 gün önce sınavda çıkacak konuları tekrar ediyoruz, deneme sınavları ile öğrencilerimizin daha çok soru tipini görmelerini sağlıyoruz. Kamp süresince öğrencilerin konu eksikliklerine göre gruplar oluşturarak etüt çalışmalarına ağırlık veriyoruz. PDR Uzmanımız da öğrencilerimizin sınav kaygılarını yönetme becerilerini kazandırmaya yönelik nefes egzersizleri, meditasyon ve zihinsel süreçlerle ilgili çalışmalar yapıyor.

ÖĞRENME STİLLERİNE UYGUN VERİMLİ

DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENİYORLAR

PDR Uzmanı Gülin Özkan, her bir öğrencinin öğrenme stilinin farklı olabildiğini, bu yüzden senenin başında tüm öğrencilere “Öğrenme Stilleri Envanteri” uyguladıklarını söyledi. Her sınıfın öğrenme stilleri haritasının çıkarıldığını ve bu verinin tüm öğretmenlerle paylaşıldığını belirten Özkan, öğretmenlerin de özellikle yeni ve zor bir konuyu anlatırken o sınıfın ağırlıklı öğrenme stiline uygun öğretme tekniklerini kullandıklarını ifade etti. Öğretmenlere farklı ders anlatma teknikleri sunumu yapılırken öğrencilere de öğrenme stillerine uygun ders çalışma yöntemlerinin aktarıldığını söyleyen Özkan,  ailelere de her bir öğrencinin öğrenme stili raporunun gönderildiğini ve evde öğrenciye sağlanması gereken çalışma ortamı hakkında bilgilendirme yapıldığını aktardı.

AİLELERE VE ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI İLE

BAŞ ETME YÖNTEMLERİ HAKKINDA REHBERLİK YAPILIYOR

PDR Uzmanı Gülin Özkan, sınava hazırlanan öğrencilere mutlaka Sınav Kaygı Envanterini uyguladıklarını, öğrencilere bu konuda bireysel ve grup danışmanlığı yaptıklarını belirtti. Sınav kaygısı yüksek olan öğrencilerin aileleri ile de görüşmeler yapıldığını, sınava hazırlanan öğrencilerle nasıl iletişim kurulması gerektiği yönünde öneriler verildiğini ifade etti. TED Isparta Koleji’nde öğrencilerin akademik gelişimleri kadar spor ve sanatsal yönlerinin de gelişimlerinin desteklendiğinin altını çizen Özkan, öğrencilerin sınav stresini üzerlerinden atmaları için spor ve sanat dallarına yönlendirildiklerini söyledi.

PDR Servisi tarafından lise seçimiyle ilgili isteyen tüm 8.sınıf öğrencilerine tercih danışmanlığı hizmeti verilecek.

PDR UZMANI GÜLİN ÖZKAN, Yerleştirmeye Esas Puanların açıklanmasıyla birlikte 6-16 Temmuz tarihlerinde tercih sürecinin başlayacağını hatırlattı. Bu süreçte Isparta’da devlet okullarında öğrenim gören 8.sınıf öğrencilerine de lise seçimi ve tercihler konusunda destek olacaklarını belirtti. Tercih yapılırken sadece alınan notların yeterli olmadığını vurgulayan Özkan, öncelikle ailenin ve öğrencinin liseden beklentilerini netleştirmesini önerdi. İş başvurularında hangi liseden mezun olunduğunun da çok belirleyici olduğunu aktaran Özkan, özgeçmişlerine bilinirliği yüksek bir lise yazmanın çok daha etkili olduğunu belirtti. Lise seçiminde okulun köklü ve bilinir olup olmadığı, yabancı dil düzeyi, ikinci yabancı dil öğrenme fırsatı sunup sunmadığı, okulun fiziksel yapısı, laboratuvarları, teknolojiyi ne ölçüde kullandığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

TED ISPARTA KOLEJİ OKUL BİRİNCİSİ, TEOG-1’DE TÜM SORULARI DOĞRU YANITLAYAN, TEOG-2’DE DE 1 YANLIŞI OLAN SEVİN KÖKLÜ, başarısını her gün düzenli olarak günde 4 saat ders çalışmasına, eksik olduğu konularla ilgili her gün okuldaki öğretmenlerine soru götürmesine bağlıyor. Dersi çok iyi dinlediğini, anlamadığı konuları mutlaka öğretmenlerine sorduğunu, eve gidince düzenli tekrarlar yaptığını, çok fazla kaynaktan soru çözdüğünü belirtti. TEOG Hazırlık Kampında da çözemediği soruları öğretmenleriyle birlikte çözme fırsatı yakaladığını, son hafta 8000’in üzerinde soru çözdüğünü ifade etti. Sınava hazırlanırken ayrıca rahatlamak için gitar çaldığını, günde 1 saat internette kaldığını söyledi.

SEVİN KÖKLÜ’NÜN ANNESİ SEVGİ KÖKLÜ de Sevin’in TEOG’a hazırlık sürecinde haftada bir gerildiği zamanlar olduğunu, bu süreçlerde onunla konuşarak, telkin edici sözlerle yüreklendirmeye çalıştıklarını, destek olduklarını ifade etti. Sevin’in zaten temelinin sağlam olduğunu, 8.sınıf müfredatının çok yüklü olmasına rağmen Sevin’in farklı kaynaklardan düzenli çalışarak bu zorluğu aştığını söyledi.

TED ISPARTA KOLEJİ OKUL İKİNCİSİ MELİSA GAYE ÜNLÜ  TEOG-1’de 2 yanlış, TEOG-2’de 1 yanlışı var. Melisa Gaye Ünlü, okulda ve TEOG’ta gösterdiği başarıyı dersi derste öğrenmesine bağlıyor. Günde düzenli olarak 2-3 saat çalıştığını ve bu sürenin yeterli olduğunu düşünüyor. TEOG Hazırlık Kamplarında ve etüdlerde öğretmenlere bire bir soru sorma ve anlamadığı konuyu tekrar dinleme olanağının başarısını daha da arttırdığına inanıyor. Sınava hazırlık sürecinde keman çalarak ve tenis oynayarak stresini attığını ifade ediyor.

MELİSA GAYE ÜNLÜ’NÜN ANNESİ FATMA ÜNLÜ sınava hazırlık sürecinde kendisinin Melisa’dan daha kaygılı olduğunu, bu süreçte okulun PDR Uzmanından destek aldığını ve kaygısının azaldığını belirtti. Okulda öğretmenlerin öğrencilere konunun özünü çok iyi kavrattıklarını vurguladı.

TED ISPARTA KOLEJİ OKUL ÜÇÜNCÜSÜ SELENAY TÜRKCEPHE  TEOG-1’de 1 yanlış , TEOG-2’de 4 yanlışı var.

Selenay Türkcephe sınava hazırlanırken soru çözmekle ilgili kendisine hedefler koyduğunu ve bu hedeflerini gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak sadece soru çözmenin yeterli olmadığını, takıldığı konuları tekrar ettiğini, yapamadığı soruları öğretmenlerine sorduğunu söyledi. Seneye TEOG Sınavına girecek öğrencilere çok sık konu tekrarı yapmalarını, o konuyla ilgili çözdüğü sorularda yanlışları çıkıyorsa, o yanlışların üzerine gitmelerini ve mümkünse yaz tatilinde şimdiden 8.sınıf konularına bakmalarını önerdi. Sınava çalışırken şarkı söyleyerek, müzik dinleyerek stresini attığını ifade etti.

Selenay Türkcephe’nin annesi Selver Türkcephe de Selenay’ın düzenli konu tekrarı yaparak ve soru çözerek başarıyı yakaladığını söyledi. Bazen Selenay’ı kısıtladığını bazen de serbest bıraktığını ancak üzerinde baskı kurmanın çok yararlı olmadığını belirtti. Selenay’ın başarısındaki en önemli etkenin yanlışlarının üzerine gitmesi ve öğretmenlerinden bu konuda destek alması olduğunu vurguladı.

Bu haber 1419 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...