“Vaad edilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz”

29 Haziran 2015 18:39

Türkiye Emekliler Derneği, hem hükümetin kurularak belirsizliğin ortadan kalkmasını hem de kendilerine vaad edilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Şube Başkanı Ersal, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin propaganda döneminde toplumun en çok konuşulan kesimi emeklilerin olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi emekliler toplumun önemli bir kesimini teşkil etmektedir. Bu nedenledir ki, emekliler yaşam koşullarını iyileştirecek düzenlemelerin öncelikli olarak yapılması için yeni hükümetin kurulmasını beklemektedir.

Dolayısıyla emekliler şimdi başta iki bayramda birer maaş ikramiye olmak üzere siyasi partilerin verdikleri sözlerine yerine getirmesini istiyorlar. Emekliler olarak hangi parti iktidar olursa bize verilen sözleri yerine getirin diye sürekli kendilerine hatırlatacağız ve haydi sözlerinizi yerine getirin diyeceğiz.

7 Haziran seçimlerinden sonra meydana gelen tablo karşısında biz emekliler olarak sevinçliyiz. Çünkü 3 parti de emeklilere en düşük emekli maaşı 1. 400 – 1. 500 TL denildi. Koalisyon da olsa 3 parti de olsa AKP tek başına iktidar da olsa biz buradan kazançlıyız. Gündeme taşınmış olan dini bayramlarda emeklilere 2 maaş ikramiye vaadini hangi parti iktidar olursa olsun emekliye verilen sözü yerine getirmek zorundadır. Siyasi partilerin hükümet için anlaşması lazım. Şu saatten sonra hiç kimsenin kimseye kapris yapmasına gerek yok. Biz emekliler olarak ister koalisyon, ister azınlık yönetimi olsun bu şekilde yönetilmeye halk karar verdiyse yerine getirmek durumundadırlar” dedi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın kaldırılması gerektiğini vurgulayan Ersal; “Asgari ücret bizi etkilemiyor gibi gözükse de asgari ücretin altında emekli maaşı olamayacağı şart. Çünkü bir emekliye 680 TL maaş verildiği takdirde bir emeklinin geçinmesi mümkün değil. Hangi hükümet kurulur ise kurulsun, biz emekliler ve emekli olacak vatandaşlarımız için 5510 sayılı yasanın değişmesi lazım. Bu yasa bizi ileriye değil geriye götürecek. Emekliye maaş vermeyi kısan bir yasa. Emekli maaşları belli bir seviyeye getirilirse emekliler torunlarıyla çarşıya, manava, kasaba daha çok gidebilir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...