Uzaktaş’tan 10 Kasım mesajı

9 Kasım 2012 19:33

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74’ncü yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Uzaktaş’ın mesajı şöyle: “Millet olarak yaşayabilmek, ilerleyebilmek, sosyal, kültürel, ekonomik ve teknik alanda kendi kendimize yeterli hale gelebilmek, dış dinamiklerden menfi yönde etkilenmeyip her olayın üzerine kendimize has unsurların dinamiği ve kararlılığı ile gidebilmek için kültürümüzü,  tarihimizi, sanat, kültür ve devlet adamlarımızı doğru bir şekilde bilmek bilmiyorsak öğrenmek zorundayız.

Şüphesiz ki bu bilim ve kültür abidelerinden fikir, aksiyon; Devlet adamı ve komutanlarından en önemlisi Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK’ tür.

Atatürk’ü anlamak, anmak ve yaşamak demek, onun ilkelerini, inkılâplarını özelliklerini insanlığa ve ülkemize getirdiği yenilikleri, belirlediği kuralları, kurduğu kurumları anlamak demektir.

Atatürk’ü anlamak ilim, irfan, teknoloji ve terakkiyatta muasır medeniyetler seviyesine yükseltmektir. Kısacası Atatürk’ün de işaret ettiği gibi ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkartmaktır.

Bizler Ak Parti olarak Atatürk’ü böyle anlıyor, anıyor ve yaşatmaya çalışıyor ve gayret ediyoruz.

Atatürk’ün ölümünün 74. yılında bir kere daha minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyoruz”.

Bu haber 935 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...