“Ben Türkiye’nin en ücra köşesindeki adamın derdiyle meşgul oldum”

19 Haziran 2015 01:11

Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve gelişmesi ne hayatını adayan 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, ölmeden önceki son röportajında yarım asırlık siyasi hayatının fotoğrafını çekti. Demirel, ‘’50 yılda 7 hükümet kurdum 8’incisine de katıldım. Ben Türkiye’nin en ücra köşesindeki adamın derdiyle meşgul oldum. Türkiye’yi daha güzel bir ülke yapmak için uğraştığıma herkes şahit’’ dedi.

Türk siyasi hayatına damga vuran 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefat etmeden önceki son röportajı ortaya çıktı. SDÜ Öğretim görevlisi Esra Vona Kurt’un Demirel’in İslamköy’den Çankaya’ya uzanan hayat serüvenini anlatan Kalkınma ve Demokrasi Müzesinin tanıtım çalışmaları kapsamında yaptığı o tarihi röportajda Demirel önemli mesajlar veriyor. İşte o röportajdan önemli kesitler:

‘’TÜRKİYE’DE HERKESİ REFAHA VE GÜVENLİĞE

GÖTÜRMEK İÇİN BÜYÜK ADIMLAR ATTIK’’

‘’Türkiye’de bir olay var; Kalkınma olayı. Biz bunun içindeyiz. Biz yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe, karanlığa açılmış bir mücadelenin adamlarıyız. Bunun yapılabilmesi için mutlaka demokrasi lazım. Biz demokrasi mücadelesi yaptık. Demokrasi mücadelesi de sandıkla, seçimle başlar. Biz seçim meydanlarına çıktık. Seçim meydanlarında neticeler aldık. O neticeleri aldık parlamentoda grup kurduk. Sonra hükümet kurduk. 50 yıl hizmetin içinde olduk. 50 yılda 7 hükümet kurdum 8’incisine de katıldım. Biz bir iddianın sahibiyiz. Eğer demokrasiyi işletir ve sadık kalırsanız halka gitmek suretiyle halktan aldığınız güçle çok güzel şeyler yapabilirsiniz. Biz çok güzel şeyler yaptık. Türkiye’yi karanlıktan kurtardık. Türkiye’yi yoksulluktan kurtarmak adına büyük adımlar attık. Türkiye’yi imar ve inşa etmede büyük adımlar attık. Türkiye’de herkesi refaha götürmek, güvenliğe götürmek için büyük adımlar attık. Bunları kendimiz için yapmadık. Bu ülkenin insanları için yaptık.

‘’ESKİ FOTOĞRAFLARA BAKTIĞIM ZAMAN MUTLU OLURUM’’

Eski fotoğrafları görünce çok memnun oluruz. Okula giden çocukları görürüz. Açtığımız ilkokulu görürüz. Onlarla seviniriz. Bir hastane görürüz onla seviniriz. Bir baraj görürüz. Onun arkasında toplanan suları ovalara akıttığımız zaman onunla seviniriz. Bir köye elektrik veririz. Onla seviniriz. Fabrikalar yaparız, orada çalışan insanların keyfini görünce oradan seviniriz. Türkiye’nin güzelleştiğini görünce onlarla seviniriz.

‘’BENİ SEVEN HERKESİ SEVDİM’’

Ben Türk halkını sevdim, onun için onlar beni sevdi. Ben Türkiye’nin en ücra köşesindeki adamın derdiyle meşgul oldum. Senin derdin benim derdimdir. Ben Aksu köprüsünün başındaki Ali dayı ile ya da Gaziantep’in Karaca köyündeki Hüsmen dayıyla, hepsiyle meşgul oldum. Hastasıyla, çoluğuyla çocuğuyla bu ülkenin bütün insanıyla meşgul oldum. Elimden geldiği kadar, gücüm yettiği kadar, devletimin gücünün yettiği kadar onlara yardımcı oldum. Türkiye’yi daha güzel bir ülke yapmak için uğraştığıma herkes şahit. Ben beni seven herkesi sevdim, sevmeyenleri de sevdim.’’

Bu haber 1012 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...