‘’Isparta ve Burdur’u birbirine kapıştırmak yanlış’’

19 Haziran 2015 01:01

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilen ve bir zamanlar ITSO Genel Sekreterliği ve SDÜ’de öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Adem Korkmaz, Isparta ve Burdur için önemli tavsiyelerde bulundu.

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi iken Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Rektör olan Prof. Dr. Adem Korkmaz, Isparta­Burdur'un hem akademik anlamda hem de ekonomik anlamda birlikteliğine dikkat çekti. Isparta ve Burdur'un birbirine kendisini kapatmaması gerektiğini kaydeden Korkmaz, ‘’Nüfusunuza 100 bin gözüyle bakarsanız 100 binlik ekonomi ortaya koyarsınız. Ama nüfusa 300 bin gözüyle bakarsanız o zaman daha büyük ekonomiyi ortaya koymak zorunda kalırsınız’’ dedi.

‘’ISPARTA, BURDUR, BELÇİKA VE HOLLANDA İLE 4'LÜ BİR YAPI KURACAĞIZ’’

SDÜ ile MAKÜ arasında işbirliklerinin başladığına ve bundan sonra da artarak devam edeceğini belirten Prof. Dr. Korkmaz, ilk olarak arkeoloji alanında çalışma yürüteceklerini açıkladı. Korkmaz, "Ortak olarak ortak lisansüstü programlar açma konusunda çalışıyoruz. Özellikle Arkeoloji alanında. Dağınık olarak 2 birim var. İki de zayıf. Biz biraz daha güçlüyüz. Üniversitemiz kendi başına kazı yürütüyor. Isparta, Burdur, Belçika, Hollanda 4'lü ortak bir yapı kuracağız’’ dedi.

‘’İKİ İLİ BİRBİRİNE KAPIŞTIRMAK ÇOK YANLIŞ’’

Isparta­Burdur'un ortak bir havuzda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Korkmaz, şöyle devam etti: "Isparta, Burdur ayrışmasının bir esprisi yok. Bir tarafta 1000, bir tarafta şu an için 300 öğretim üyesi. Toplamda 1500 kişilik bir havuz var. Bu havuzdan çok daha büyük avantajlar sağlanabilecekken iki ili birbirine kapıştırmak çok yanlış. Bu daha başlangıç.  Isparta ­ Burdur birbirinin semti gibi. Antalya'daki Arapsuyu ile Lara kadar birbirine yakın. Mesafe olarak daha kısa. İki il birbirine akşam oturmaları mesafesinde. Nüfusun bütününü görerek ihtiyaçları karşılamak gerekir. Burada bir fırıncı işini kaybetse Antalya'nın bir köşesinde fırın tutsa karnını doyurur. Neden? 1 milyon nüfus var. Burdur'u 100 bin diye düşünürsek 100 binlik ekonomi ortaya koruz. Ama Isparta'yı da düşünürsek 300 bin olur. Isparta firmaları ile rekabet etmek gerekiyor. Burdur için büyük pazar Isparta. Kendinizi Isparta'ya kapatamaz mısınız? Burdur­Bucak ayrımı yapıyorlar. Bunun zararını Bucak görüyor. Alanı küçültüyorsunuz. Anlayışları değiştirmek lazım. Zamanla değişecektir." 

Bu haber 930 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...