ISİAD’ın yeni yönetimi Gazetecilerle bir araya geldi

8 Kasım 2012 19:13

Isparta Sanayici İşadamları Derneği (ISİAD)’nin yeni yönetimi, önceki gün dernek binasında düzenledikleri tanışma yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi.

ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra derneğin işleyişi ve üyeler hakkında bilgi verdi. Katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Pınarcı, gazetecilere teşekkür etti.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan da “Biz gazeteciler olarak sizin yapmış olduğunuz çalışmaları ve gezileri elimizden geldiği kadar kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Isparta’da bir lokomotif görecekse eğer özel sektör ve sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. bunun bir ayağı da sanayici ve iş adamları derneği. Sizlerin yapacağı işlerde başarılar diliyoruz” dedi.

ISİAD’ın 135 üyeye sahip olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Özcan Pınarcı, “Biz TUSKON’a bağlı bir derneğiz. TUSKON’un yaklaşık 43 bin iş adamı kayıtlı üyesi var. Aynı zamanda ESİDEF’e de bağlıyız. ESİDEF de bizim federasyonumuz. TUSKON 7 federasyondan oluşuyor. TUSKON çatısı altındayız” dedi.

Yurt dışı gezilerine önem verdiklerini belirten Pınarcı, “Hint okyanusunun alt kısmındaki adalar topluluğunun ismi olan Seyşeyler ülkesi var. TUSKON’un her sana başkanlar toplantısı olur. Bu toplantıya katıldığımızda öğle yemeğinde Seyşeyler turizm bakanını yemeğe davet etmişler. Yani şunu aktarmak istiyorum; yaklaşık 140 ülkeye biz ulaşabiliyoruz. Yani güçlü bir örgütümüz var. İş görüşmelerinin yurt dışı ağırlıklı kısmını TUSKON yapıyor. 2 bin kişilik işadamı topluluğu ile yurt dışındaki 2 bin kişilik işadamı topluluğuyla görüşme organizasyonu yapıyor. Bu kolay bir organizasyon değil. Diğer konfederasyonlarda yok böyle bir özellik. Bu rağbet neden kaynaklanıyor? Bunun cevabı da şu; sürekli biz beraberliği sağlıyoruz. Ayda en az ortalama 3 kahvaltıda üyelerimizle bir araya geliyoruz. Bu kahvaltıları da, sonuca gitmek, iş adamlarımızı geliştirmek, çevredeki gelişimlerden haberdar etmek, yurt dışı ile entegre hale getirmek için. Örneğin bir Mozambik gezisi sonrası 9 kişi bir araya gelerek birliktelik oluşturduk ve ticarete başladık. Mozambik’e 9 ortaklı bir şirket olarak elektrik malzemesi, inşaat yatırımı, ve önümüze çıkabilecek imkanları değerlendirmek istiyoruz. Zaten daha önce 4 kişilik bir heyet Mozambik’e gitti, fizibilite çalışmasını yaptı ve döndüğünde ilk karşımıza çıkan elektrik malzemesi çalışması idi. Onun değerlendirmesini yaptık. Ayrıca arsa ile pazarlıklarımız var. Orada yap-sat’a başlayacağız. Diğer farklı yatırımlarımız da var. Yani yurt dışı gezilerimiz ile önümüze çıkan imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz”

Bizim esas amacımız; Isparta’daki iş adamı ufkunu açsın, yurt dışına açılsın, imkanlar var dışarıda. Diğer derneklere ve aynı zamanda bizde üye olan arkadaşlarımız var, biz herkesi kucaklıyoruz” dedi.

ISIAD Yönetim Kurulu başkanı Özcan Pınarcı  ayrıca, çok yakında Isparta ve tüm Türkiye’yi ilgilendirecek büyük bir proje açıklayacaklarını ifade etti.

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...