Ahşap figürler şehre farklılık kazandırıyor

15 Haziran 2015 16:00

Isparta Belediyesi şehir güzelleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Şehir güzelleştirme çalışmaları kapsamında Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere, Mimar Sinan, Cumhuriyet Caddelerinde dekoratif aydınlatma işlerini gerçekleştiren Belediye yine Kaymakkapı Meydanı’nda da düzenlemeler gerçekleştirmişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalarla Kaymakkapı Meydanı’na yapılan gemi, araçların yanı sıra son olarak da 20 metre uzunluğunda ve içerisinde ahşaptan balık figürlerinin yer aldığı yeni  bir düzenleme yaptı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 20 metre uzunluğunda çelik dekor içerisine ahşaptan yapılan balık figürlerinin bulunduğu yeni şehir güzelleştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Meydan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Günaydın, bir süre önce şehir süsleme sanatı adı altında çalışma başlattıklarını hatırlatarak yapılan çalışmaların tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla ve personeliyle gerçekleştirildiğini söyledi. Isparta’da kentsel yenileme ve görsel güzellik çalışmaları yapmaya devam edeceklerini söyleyen Günaydın, Kaymakkapı Meydanı’nda devam eden çalışmaların farklı bir şeklinin de Çayboyu’nda gerçekleştirileceğini anlattı. Çayboyu’nda bulunan köprülerin yakında daha güzel bir hale getirileceğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, balık figürlerinin yer aldığı nokta ile Bedesten arasında kalan boşluğunda oturma gurupları başta olmak üzere çeşitli şekilde değerlendirileceğini kaydeden Günaydın, “Bu çalışmalarımızı belediyemizin kendi imkanları ve personeliyle gerçekleştiriyoruz. Yine saat kulesi yapımına da başladık” dedi.

Mimar Sinan Caddesi, Çayboyu, Kaymakkapı Meydanı’nı kültür sanat yuvası haline getirmek istediklerini de kaydeden Günaydın, “Yapılan çalışmaların bir benzeri başka bir yerde yok. Bu tasarımların tamamı kendi imalatımız. Çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 958 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...